Balša Božović. Foto: Privatna arhiva

Predsednik Izvrsnog odbora Akademije za razvoj demokratije, Balša Božović, rekao je za Nova.rs da je spremio Goranu Vesiću isplatu sudske kazne, te da će mu sve nadokanditi u apoenima od jednog dinara u metalnim kovanicama, ukupne težine 225 kilograma.

“Ispoštovaću presudu Apelacionog suda da platim zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću kaznu zbog narušavanja ugleda i časti. Celu svotu sam pripremio Goranu Vesiću u apoenima od jednog dinara u metalnim kovanicama. Goran Vesić je tužbu protiv mene podneo nakon što je sam javnosti obelodanio da je plastična novogodišnja jelka postavljena u centru Beograda plaćena 83.000 evra, što je čini najskupljom jelkom na svetu o čemu su izveštavali i svetski mediji”, naveo je Božović za naš portal.

Pročitajte još...

On je naglasio da će ispoštovati odluku suda, ali da smatra da je tužen i osuđen zbog toga što je kao opozicioni odbornik i šef jedine opozicione grupe u Skupštini Beograda, radio svoj posao – kontrolisao rad gradske vlasti. 

Balša Božović. Foto: Privatna arhiva

“Tokom suđenja nije osporena neverovatno visoka cena jelke i činjenica da je grad Beograd u budžetu za 2018. godinu jedan metar plastične jelke platio 5.500 evra. Tužen sam isključivo iz osvete jer sam kao šef opozicije u gradu Beogradu ukazao na ovaj skandal i kontrolisao upravljanje novcem građana, što je bila moja dužnost i obaveza prema građanima i građankama Beograda. Nadam se da ću uspeti da mu uručim ovu svotu novca lično”, poručio je on za naš portal.

Božoviću je sud naložio da Vesiću isplati 166 hiljada dinara (50 hiljada za narušen ugled i čast zameniku gradonačelnika i 116 hiljada dinara za troškove Vesićevog advokata).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare