Balša Božović, Goran Vesić
Foto: N1/Vesna Lalić/Nova.rs

Nekadašnji šef odborničke grupe DS u Skupštini grada, a sada predsednik IO Akademije za razvoj demokratije Balša Božović rekao je za Nova.rs da će ispoštovati presudu Apelacionog suda i platiti zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću kaznu zbog narušavanja ugleda i časti, ali u metalnim kovanicama to u apoenima od jednog dinara.

Božović je podsetio da je Vesić tužbu protiv njega podneo nakon što je javnosti obelodanio da je plastična novogodišnja jelka postavljena u centru Beograda plaćena 83.000 evra, što je čini najskupljom jelkom na svetu o čemu su izveštavali svetski mediji.

„Ispoštovaću odluku suda ali smatram da sam tužen i osuđen zbog toga što sam, kao opozicioni odbornik i šef jedine opozicione grupe u Skupštini Beograda, radio svoj posao – kontrolisao rad gradske vlasti“, rekao je Božović.

On je ponovio da tokom suđenja nije osporena neverovatno visoka cena jelke i činjenica da je grad Beograd u budžetu za 2018. god jedan metar plastične jelke platio 5.500 evra i da je tužen isključivo iz osvete, jer je kao šef opozicije u gradu Beogradu ukazao na ovaj skandal i kontrolisao upravljanje novcem građana, što je bila njegova dužnost i obaveza prema građanima i građankama Beograda.

Božović je istakao da će celu svotu od 83.000 evra isplatiti u apoenima od jednog dinara u metalnim kovanicama.

„Novac je u banci, ali sam spreman da ga prevezem do Vesićevog radnog mesta“, kaže za Nova.rs Božović, dodajući da je u pitanju 225 kg.

Dodao je da čeka Vesićeve advokate da mu odgovore da li će on primiti takvu isplatu, jer ima pravo i da odbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar