Predsednica Skupštine Ana Brnabić ušla je u raspravu sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović i to zbog pitanja zbog čega promoviše litijum.

Na pitanje novinarke N1 televizije, Žakline Tatalović, zbog čega promoviše litijum ako je rekla tokom 2022. godine da je stavljena tačka na Rio Tinto, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić je odgovorila da je ona zapravo nju optužila da radi za privatnu kompaniju i da je time targetirala.

„Upravo ste me optužili da radim za privatnu kompaniju, a ne narod. Time vi mene targetirate, a ja ne radim za privatnu kompaniju već za građane Srbije… Da, 2022. godine sam stavila tačku jer je bilo jasno da je tema politizovana, tada je Rio Tinto slavio već punoletstvo u Srbiji. Odjednom je Rio Tinto postao đavo, neću da ih branim. Šta se to promenilo?… Nadam se da će Vlada nastaviti da gura, ali jako je bitno da argumentovano razgovaramo. Sve što sam pričala tada nastavljam da pričam i sada“, rekla je Brnabić.

Komentarišući to što targetira nezavisne medije, Brnabić je objavila da ne zna šta su to nezavisni mediji.

„Targetiram tajkunske medije… Ja ne targetiram nikoga, vi ste mene targetirali. Kada je citiram nekog iz tajkunskih medija ko Aleksandra Vučića okarakteriše da je bolestan, zao, manipualitvan, lažov, isključiv, osion, agresivan, samoživ, populistički lider, produkt zmijskog gnezda… Ovo su samo reči koje sam čula na N1 i onda ja vas targetiram, a ne vi mene“, navela je Brnabić.

Na pitanje kako komentariše izjavu Zlatka Kokanovića iz udruženja Ne damo Jadar da Olaf Šolc i Ursula fon der Lajen nisu dobrodošli u Srbiji, Brnabić je odgovorila i tom prilikom napravila lapsus.

„Zanimljivo je da to dolazi od čoveka koji doveo Ursulu fon der Lajen koja je najveći lobista za kosovsku nezavisnost, ne postoji veći od nje. Ursula fon der Lajen je žena koja ako išta ima veze sa litijumom kaže da to mora da se uradi sa najvišim standardima, onda nije dobrodošla, ali kao najveći lobista za Kosovo je dobrodošla i od komšija ih branite sekirom. Olaf Šolc je predsednik Vlade Nemačke čije kompanije zapošljavaju 90.000 ljudi u Srbiji i za mene je prilično dobrodošao… Ona je dobrodošla, ali nije dobrodošla Ursula fon der Lajen“, rekla je Brnabić, napravivši lapsus kada je tri puta pomešala bivšu evroposlanicu Violu fon Kramon i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

Na pitanje da li je tačna informacija da će u zvaničnu posetu Beogradu doći predsednica Evropske komisije i nemački kancelar, ona je rekla da nema te informacije i da kod nje niko ne dolazi.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare