Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Akademik i jedan od osnivača "ProGlasa" Vladimir Kostić izjavio je večeras kako je iznenađen izjavom sudije Miodraga Majića o predstojećim izborima i tom prilikom je naveo da će on izaći u nedelju na birališta.

„Začuđen sam izjavama sudije Majića koje ne predstavljaju stav ‘ProGlasa’, a i u izvesnoj meri su suprotne našem dogovoru unutar ProGlasa“, izjavio je Kostić reagujući na izjavu sudije Majića o predstojećim izborima.

„Izborni uslovi nisu pošteni i utoliko više borba onih koji se pod tim uslovima bore, imaju moje poštovanje. Što se mene tiče, ja ću u nedelju biti na svom biračkom mestu“, dodao je on.

Podsetimo, sudija Apelacionog suda Miodrag Majić je u intervjuu za nedeljnik NIN na pitanje da li izaći na predstojeće izbore, kazao da bi pozivanjem ljudi na nešto što je, kako navodi, prevara, na neki način pomogao to.

On je izlazak na izbore u aktuelnim okolnostima slikovito opisao:

„To je kao da lepite tapete, a pucaju vam cevi po zidovima. Možete da ih lepite, kao nema veze, ne mogu ja da čekam da se poprave cevi u zgradi a ružne mi tapete. Ali da to ne bi bilo uzaludno, morate da zasučete rukave i rešite ono što je osnovno“, rekao je Majić i dodao da od izbora 2. juna „ne očekuje ništa“ i da je „borba za izborne uslove sada samo odložena“.

***

BONUS VIDEO – Dejan Bodiroga o političkom angažmanu, izborima, Proglasu i Savi Manojloviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare