Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je rešen problem raseljavanja 74 porodice iz divljeg naselja Vijadukt, koje se nalazi na Obilaznici Beograd.

Žiteljima naselja Vijadukt su isplaćena obeštećenja za kuće koje će biti srušene zbog izgradnje obilaznice, tako da će tim novcem oni moći da kupe druge kuće, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

PROČITAJTE JOŠ

Momirović je istakao da je pitanje nalaženja adekvatnog i obostranog rešenja iseljavanja sugradjana bilo na prvom mestu, te da nije dolazilo u obzir da se ponove greške nasilnog raseljavanja.

„Višedecenijski problem raseljavanja 74 porodice rešen je pažljivom komunikacijom nakon dva meseca pregovora. Nismo želeli da ljude na silu iseljavamo, da ih stavljamo u nekakve kontejnere. Želeli smo da pomognemo našim sugradjanima“, naglasio je Momirović.

Po planu je završetak radova na deonici od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo, predvidjeno do aprila ove godine.

Predstavnici izvodjača, kompanija „PowerChina“ i „Azvirt“ obećeli su resornom ministru da će se radovi privesti kraju i pre dogovorenog roka.

Momirović je istakao da će završena Obilaznica smanjiti gužve na autoputu kroz Beograd, kao i zagadjenje u centru grada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare