Saobraćajna gužva na prelazu Horgoš Foto:TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC

Gužve na Bajakovu proteklog vikenda nemaju apsolutno nikakve veze sa činjenicom da je Hrvatska od 1. januara članica šengenskog prostora, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Odgovarajući na Hinin upit, Božinović je rekao da su gužve koje su se stvorile tokom vikenda na graničnom prelazu Bajakovo sa Srbijom očekivane zbog završetka praznika i povratka većeg broja ljudi prema zemljama Evropske unije.

Uzmimo podatke hrvatske granične policije za 24. decembar prošle godine, dok još nismo bili članica Šengena, a kada je situacija na Bajakovu bila obrnuta, ukazao je on.

Dakle, na ulazak u Srbiju se čekalo i do pet sati, jer uprkos velikom broju traka za graničnu kontrolu na hrvatskoj strani, infrastruktura sa druge strane granice ne može da podnese toliki broj putnika, a bez većih čekanja, objasnio je Božinović.

On je dodao da su svi koji su ovaj vikend putovali mogli da osete Šengen, ali na drugoj lokaciji, u trenutku kada su bez zaustavljanja i čekanja na graničnu kontrolu izašli iz Hrvatske i ušli u Sloveniju.

BONUS VIDEO: Hrvatska bez granica – 2023. godina i ulazak u Šengen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare