Petnica, Istraživačka stanica Petnica, Istraživački centar Petnica, zgrada
Foto: Shutterstock

Bivši radnik Istraživačke stanice Petnica Branislav Savić (65), zvani Savan, čiji je identitet nedavno otkrio bivši direktor pomenute insitutcije Vigor Majić, danas će biti saslušan u policiji. Savanovića su polaznice Petnice optužile za seksualno nasilje, koje se događalo ranijih godina, tokom njihovog boravka u Istraživačkoj stanici.

Kako je za naš portal rečeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, Savanović će biti ispitan u svojstvu građanina, s obzirom da se protiv njega vodi predistraga.

Podsetimo, o seksualnom zlostavljanju u Petnici javnost je saznala pošto su polaznice u razgovoru za nedeljnik „Vreme“ detaljno ispričale kroz šta su prošle. Napasnik, koga žrtve oslovljavaju sa S., terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole.

Kako je nedeljnik „Vreme“ objavio, sa nasilnikom S. je sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine. Ipak, iako zvanično, od 2017. nema nikakve veze sa Istraživačkom stanicom Petnica, mejl prepiske u koje je „Vreme“ imalo uvid pokazuju da je aktivno učestvovao u izradi „Petničkih svezaka“.

Ubrzo se saznalo da je S. zapravo Branislav Savanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar