„Život mi se sveo na crvenu zonu i groblje“

Hronika 13. apr. 202112:27 > 12:28
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Dr Goran Mileusnić iz Čačka, otac Miloša (24), kog je mučki i iz čista mira na ulici izbo nožem i ubio Neđeljko Đurović (31), u januaru 2019. strahuje da se suđenje ubici njegovog sina u beogradskom Višem sudu neće skoro okončati, s obzirom na to da su odlaganja ročišta postala isuviše česta, zbog čega se, kako kaže, ne bi uopšte iznenadio da to bude slučaj i sutra, kada je zakazan nastavak postupka.

Posao, kuća i groblje…Tako izgleda svakodnevnica dr Gorana Mileusnića, oca ubijenog Miloša. Za njihovu porodicu život i vreme su zaustavljeni tog kobnog dana, kada je Miloš slučajno naleteo na Đurovića u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, koji je nezadovoljan svojim život, potegao nož na prvu osobu na koju je naleteo.
 
Goran Mileusnić ispred Palate pravde, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Isrpljeni smo od bola i tuge, ova agonija predugo traje. Stalno se pitam da li je moglo biti drugačije. Odbrana optuženog manipuliše sudstvom, a meni i mojoj porodici najteže pada iščekivanje pravde. Svaki odlazak na sud je veliki stres za nas. Ne mogu nakon toga da se smirim danima. Pitam se da li će opet izmisliti neki razlog za odlaganje“, priča nam kroz suze neutešni otac. 

 
On kaže da čitavo suđenje ostavlja utisak da zločinci imaju veća prava od žrtvi.
„Ovo postaje neizdrživo.On je moje dete ubio iz zabave, jer nije znao šta će sa sobom. Voleo bih da sve to ide brže, iako nemam pretreanu volju za bilo čim“, ispričao je Milesinić.
Iako po struci maksilofacijalni hirurg, dr Mileusnić je često angažovan u crvenoj zoni opšte bolnice u Čačku, gde leči obolele od kovida.
Kako kaže, nikada u životu nikoga nije povredio, trudio se, kao i sada da svima pomogne, ali ga je zadesila nesrećna sudbina da izgubi dete ni krivo, ni dužno.
„Svakog dana se pitam da li je moglo biti drugačije, šta je Miloš razmišljao u tim trenucima kada ga je zverski napao Đurović, da li je hrabrio sebe da izdrži, ali se to nažalost nije desilo“, kroz suze priča Goran.
Priseća se da je Miloš baš na dan kada se desilo ubistvo trebalo da dođe u Čačak, kako bi zajedno  otputovali na skijanje u Francusku, ali tragedija koja se, nažalost, dogodila, sprečila je sve njihove namere, planove i zamisli.
„Svakodnevno posećujem Milošev grob, tada mi bude lakše. Nadam se da ću dočekati pravdu“, zaključio je on za Nova.rs.
Komentari

Vaš komentar