Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

Neđeljko Đurović (31), koji se tereti za ubistvo Miloša Mileusnića (23), ispričao je danas pred sudom da je kobne večeri kada se zločin dogodio bio akter drugog incidenta koji se dogodio u zgradi Poštanske štedionice, kada se sukobio sa radnikom koji nije hteo da ga pusti u toalet.

Đurović je kazao da te večeri nije mogao da zaspi, pa je odlučio da izađe iz svog stana u Banjskoj ulici na Zvezdari, kako bi kupio cigarete i prošetao.

Ubijeni Mileusnić. Foto:Privatna arhiva

„Video sam da ne mogu da zaspim, pa sam oko četiri sata ujutru izašao iz stana po cigarete i da prošetam, jer je bilo lepo vreme. Krenuo sam da šetam, ali sam se iznervirao, jer sam obuo patike i sneg mi je stalno ulazio u njih. Ipak, nastavio sam da šetam i odlučio da odem do jedne pekare za koju sam znao da radi 24 sata dnevno. U njoj sam zatekao dečka koji je halapljivo jeo, i ja sam se zagledao u njega, kada mi se on obratio sa: „Šta gledaš, majmune“. Tada sam ustuknuo unazad i pao, prilikom čega sam povredio ruku, pošto sam se srušio na ključeve koje sam držao oko prstiju“ , rekao Đurović.

Optuženi je izjavio i da je nakon ovog incidenta, vidno nervozan, krenuo do obližnje trafike da kupi cigarete.

Porodica i prijatelji ubijenog Mileusnića pred sudom Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Kasnije sam saznao da sam ja radnici u trafici dao krvav novac, jer nisam ni video da mi je ruka krvarila od povrede prilikom pada. Hteo sam da odem do Doma zdravlja, ali sam znao da je rano i da ne radi, pa sam tako nervozan krenuo ka jednoj pivnici, kako bih zamolio tamo da odem do toaleta i operem ruku. Došao sam do Poštanske štedionice, ali sam tada na ulazu u jednu zgradu video radnika koji je čistio sneg i njega pitao da uđem do WC. On me je prvo pustio, ali kada je video krv, rekao mi je da stanem“, navodi Đurović.

Prema njegovim rečima, tada je došlo do koškanja između njih.

„Krenuo sam gore uz stepenice, kada me je on uhvatio i došlo je do koškanja između nas dvojice, sve dok nismo pali na pod. Držao sam ga dva, tri minuta dole, sve dok nisam shvatio da sam uradio nešto i pustio ga! Ubrzo se pojavila policija koja me je privela u stanicu. Tačno je da sam te večeri, pre nego što se sve ovo desilo, u stanu pio Pelinkovac, ali ne u velikoj meri“, dodao je Đurović.

Ipak, interesantno je i da je optuženi u više navrata tokom glavnog pretresa optužio policiju da ga je tukla u stanici, ali i aludirao na to da mu se ceo zločin smešta.

„Tokom boravka u stanici, jedan mlađi policijac me je tukao. Prišao mi je i rukama me tukao u glavu nekoliko sekundi, dok mi nije krenula krv iz nosa. Takođe, u stanici su me u više navrata skidali, presvlačili i držali golog. Sećam se da je u jednom momentu u prostoriju ušao policajac koji mi je bacio neku jaknu da obučem. Ja sam mu je vratio, jer nije bila moja“, rekao je Đurović, odgovorajući na pitanje tužioca kako je moguće da je njegov DNK pronađen na jakni ubijenog Mileusnića.

Đurović je, odgovarajući na pitanja, izjavio i da su mu policajci nakon zločina pokazivali neki nož, a kojim je navodno počinjeno ubistvo.

„Tačno je da imam isti nož od 32 centimetra, kakvim je ubijen i Miloš Mileusnić. Ja ne znam da li je taj nož pronađen u mom stanu, ali znam da mi je jedan cimer iz ćelije u zatvoru rekao da on, navodno, nije zatečen kod mene. Ja sam nož, identičan mom iz stana, video kada su me policajci pozvali da se slikam s njim. Prišao sam, uhvatio ga i tada mi je jedan od njih rekao da pustim nož i da samo treba da pokažem prstom na njega“, rekao je Đurović.