Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

Pred Višim sudom u Beogradu juče je  saslušanjem veštaka za sudsku medicinu, nastavljeno suđenje Neđeljku Đuroviću optuženom da je 27. januara 2019. godine, u ranim jutarnjim časovima ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, ubio  dvadesetčetvorogodišnjeg studenta Miloša Mileusnića iz Čačka.

Prema rečima oca stradalog mladića, dr Gorana Mileusnića juče su iznete sramne optužbe na račun lekara iz beogradskog Urgentnog centra koji, navodno, nisu radili svoj posao kako treba kada su izbodenog Miloša prevezli u tu zdravstvenu ustanovu.

Naime, stručni savetnik odbrane pokušao je da ospori navode i mišljenje veštaka tvrdnjama da je Miloš preminuo i zbog toga što mu nije blagovremeno ukazana lekarska pomoć.

Goran Mileusnić, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ovo suđenje se graniči sa paklom. Đurovićevi branioci su, između ostalog, angažovali i svog stručnog savetnika za sudsku medicinu. Međutim, doktorka koja je trebalo juče da iznese svoje stručno mišljenje, nije došla na pretres, već je iskaz dala u pisanoj formi i to je pročitano“, rekao je danas dr Mileusnić za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, advokat optuženog je tražio da se utvrdi tim ljudi koji će u vezi sa svim dosada iznetim podacima dati svoje mišljenje.

Pročitajte još:

„O tome sud tek treba da donese odluku, moguće i do narednog suđenja koje je zakazano za 10. mart. Do tada bi trebalo da se uradi i antropološko veštačenje. Ovo postaje neizdrživo. On je moje dete ubio iz zabave, jer nije znao šta će sa sobom. Međutim, sam sistem sudstva je kod nas takav da zločinac ima veća prava nego žrtva. Voleo bih da sve to ide brže, da prođe ova agonija, jer svaki odlazak na sud su takvi stresovi da posle sedam dana ne mogu da se dovedem u normalu, da radite nešto. Mada neku preteranu volju za radom i životom nemam“, zaključio je svoju ispovest za naš portal nesrećni čovek.

Đurović je na početku suđenja negirao da je na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Pročitajte još:

Komentari

Svi komentari (0)