Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

Suđenje Neđeljku Đurovići, optuženog za ubistvo čačanskog studenta Miloša Mileusnića, nastravljeno je danas u Višem sudu u Beogradu pregledanjem video snimaka sa bezbednosnih kamera. Najpre je svedočio policajac koji je uhapsio optuženog, rekavši da ga je on uhvaćen zahvaljujući kasirki, koja je radila u prodavnici u koju je Đurović ušao sa krvavim rukama i parama.

Pre nego što je sud pregledao snimke sa sigurnosnih kamera, na suđenju je saslušan svedok Goran Vidaković, inspektor koji je vršio uviđaj kada se zločin dogodio i koji je i uhapsio osumnjičenog.

On je istakao da su nalog za hapšenje dobili nakon sakupljanja više dokaza – pre svega, iskaza kasirke u radnji, koja je rekla da je lice sa fotogafije bilo kod nje sa krvavim rukama i krvavim novčanicama.

Pročitajte još...

Između ostalog, svedoku je pitanja postavio i sam optuženi, koji ga je upitao da li je tokom ispitivanja u policiji on presvlačen više puta i da li je bio ostavljen go. Svedok je odgovorio da jeste traženo da skine garderobu i da mu je data druga, ali da nije tačno dugo sedeo go i da je maltretiran.

Đurović ga je potom upitao i da li ga je drugi policajac tukao.

„U mom prisustvu ga niko nije tukao“, rekao je ispitivani policajac.

Inače, na današnjem pretresu pregledano je i pet video snimaka sa nadzornih kamera. Optuženi Đurović je istakao da se na jednom video snimku nalazi njegova jakna.

„Nisam siguran da sam to ja, sećam se da sam išao gornjom ulicom. Jeste moja jakna, ali je netipičan hod za mene, pogotovo za te vremenske uslove. Nekako mi se lice opušteno kreće. Moguće je da je nešto u ruci, da su to ključevi koje sam spominjao u odbrani“, rekao je on.

Sudija ga je potom upitala kako pominje ključeve, ukoliko ističe da nije on.

„Mislim da nisam išao tom ulicom“, rekao je on.

Podsetimo, student Miloš Mileusnić ubijen je u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku zgrade u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je mladiću tada prišao i iz čistog mira ga izbo nožem na smrt. Nedugo nakon zločina uhapšen je optuženi Neđeljko Đurović kojem se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora.

Đurović je u javnosti poznat i pod nadimkom “ubica s tvitera”, s obzirom da su mediji nakon njegog hapšenja pisali da je on u policiji priznao zločin, rekavši da ga je počinio jer je bio nezadovoljan svojim životom i da je dane provodio na društvenim mrežama.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar