Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Viši sud u Beogradu osudio je danas supružnike Milevu Martinov i Nenada Petrovića iz okoline Obrenovca na tri i po, odnosno četiri godine i dva meseca zatvora, zbog zlostavljanja teško bolesne devojke Jelene V. koju su držali zatvorenu u svojoj kući. Nesrećnu devojku, koju su mediji prozvali "robinja iz Obrenovca" , osuđeni supružnici su nekoliko meseci držali u nehumanim uslovima, mučili, zlostavljali, izgladnjivali, terali da jede izmet, nagonili je na prostituciju i prosjačenje.

Milevi Martinov izrečena je kazna od tri i po godine zatvora, dok je njenom nevenčanom suprugu izrečeno četiri godine i dva meseca, kao objedinjena kazna sa još jednom osudom koju je zbog drugog dela ranije izrekao Osnovni sud u Obrenovcu. Takođe, Milevi je produžen pritvor, dok je Nenad pušten na slobodu do pravosnažnosti presude. Njemu je izrečena mera obaveznog javljanja policiji svakog ponedeljka, ali i zabrana napuštanja teritorije Beograda. Oboma je takođe zabranjeno da prilaze ili komuniciraju sa žrtvom.

Supružnici su podsetimo, optuženi za delo trgovina ljudima, a sudija je  kratkom obrazloženju rekao da su optužbe dokazane i da je veće presudu donelo jednoglasno.

Odbrana misli da u ovom predmetu nema osnova za krivično delo za koje se optuženi terete kao ni umišljaja, i da eventualno možda “samo stoji prekršaj”. Advokat Miroslav Ninković, koji zastupa optuženog Petrovića, podigao je tenziju u sudnici kada je u svojoj završnoj reči rekao: “Ministar policije Nebojša Stefanović je na konferenciji za štampu odmah nakon hapšenja objavio imena osumnjičenih, što nije smeo da uradi, a posebno još dodatno da izjavi da ih treba strogo kazniti”.

„Ovde je očiglednan pritisak izvršne vlasti bio na samom početku, a da li će sud tome podleći u svojoj presudi, videćemo“, rekao je Ninković. Uskoro se očekuje izricanje presude optuženima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare