Završeno saslušanje Vazure: Negirao krivicu i izneo odbranu

Hronika 22. nov. 202115:53 > 15:53
Podeli:
Miloš Vazura Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura saslušan je danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirao izvršenje krivičnog dela, saznaje Tanjug.

Saslušanje je trajalo oko sat vremena i bilo je zatvoreno za javnost.

Vazura se tereti da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu, a u vezi sa iznajmljivanjem sportskog čentra Teleoptik.

Nakon saslušanja Vazurin branilac, advokat Veljko Delibašić rekao je Tanjugu da je Vazura detaljno objasnio dokumentaciju koji odbana poseduje, i koje će dostaviti tužilaštvu, a tiče se validnih ugovora, odluka, izvoda sa računa banke.

Pročitajte još:

„Verujem da ćemo u narednom periodu okončati ovaj postipak tako što će tužilac odustati od daljeg gonjenja, jer u odnosu na gospodina Vazuru nema nijedan dokaz, jer on nije ni izvršio delo koje mu se stavlja na teret“, rekao je Delibašić.

Vazura je osumnjičen u vezi sa ugovorom između fudbalskog i bicikljističkog kluba Partizan o iznajmljivanju sportskog centra Teleoptik, za koje se sumnja da je bio fiktivan, odnosno da biciklisti nisu koristili Teleoptik.

Odbrana tvrdi da je to apsolutno netačno.

„Pored ugovora i svih odluka postoji i više od 15 svedoka koji potvrđuju da je taj ugovor realizovan“, naglasio je Vazurin advokat.

Vazura se tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a saslušanje je obavljeno u sklopu istrage koju je tužilaštvo pokrenulo pre desetak dana.

Pored Vazure pod ovom istragom su i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe i sekretarka za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i Duško Milovanović, samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.

Njih dvoje se terete za krivično dleo zloupotreba službenog položaja.

Istraga je pokrenuta nakon što je nalogu tužilaštva, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv njih.

BONUS VIDEO: MUP Hapšenje Principa 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar