Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan, bio je spreman da izvlači novac iz kluba za Žarka Zečevića - tako bar tvrdi Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik crno-belih, u iskazu koji je dao u Službi za borbu protiv organizivanog kriminala, saznaje Nova.rs.

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan saslušavan je prošle nedelje skoro četiri sata u prostorijama SBPOK.

Kako naš portal saznaje, Vuletić je pored brojnih zanimljivih stvari pričao i o sprezi sadašnjeg i bivšeg funkcionera kluba iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi, Vazura je bio spreman da izvlači novac iz kluba za Zečevića, za koga je sam Vuletić u ranijim intervjuima govorio da „njegov uticaj u klubu i dalje postoji i da je kancerogen za Partizan“.

U svom iskazu u policiji Vuletić je naveo i da je sukob između dve struje u Partizanu počeo tokom 2015. godine – prvu je predvodio Vojislav Nedić, otac generalnog sekretara Vlade, Novaka Nedića, a drugu tadašnji potpredsednik kluba Milorad Vučelić. Sukom je kulminirao u novembru te godine posle poraza od Augzburga i eliminacije u grupnoj fazi Lige Evrope. Između ostalog, od Vuletića su Nedići zahtevali da pronađe pravni modalitet za privremenu upravu Partizana na čijem čelu bi bio stariji Nedić, što nije bilo pravno izvodljivo.

Informacije do kojih je naš portal došao govore i da je Novak Nedić potom verovao kako će imati većinu u Radnoj grupi, koja je brojala sedam članova, što se nije dogodilo, i nezadovoljstvo je kulminiralo tokom zimskih priprema na Kipru.

Miloša Vazuru, koji je bio sa ekipom na pripremama, pozvao je Novak Nedić i telefonom su razgovarali skoro sat vremena, posle čega je došlo do prekida kumovskih odnosa između njih dvojice i svako je nastavio svoju borbu u klubu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Po povratku sa Kipra, gde je boravio i Vuletić, pozvao ga je Novak Nedić i tražio da se vide kako bi razgovarali.

Kako Nova.rs saznaje, mlađi Nedić je, prema izjavi Vuletića u policiji, bio ljut na Vazuru posle svega i zahtevao je od njega da nešto urade, jer je gemeralni direktor bio spreman da izvlači novac iz kluba za Zečevića, što su nameravali da spreče.

Informacije do kojih je naš portal došao govore kako je Vuletić insistirao da se sve radi preko Skupštine, za koju je naveo da nemaju većinu, ali je Nedić poručio kako će to uraditi uz pomoć navijača, posle čega više nisu imali kontakt.

Između ostalog, Vuletić je i više puta ukazivao na to da su Nedići uz pomoć navijača imali nameru da preuzmu kontrolu nad FK Partizan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram