Foto:MUP

Na današnji dan 2002. godine Dragan Čedić, tada 32- godišnji „žestoki momak“ iz Leskovca hicima iz automatske puške ubio je sedam osoba, a ranio četiri.

Razočaran u bivšu suprugu, koja ga je godinu dana ranije ostavila, a zatim podnela zahtev za razvod, Čedić je krenuo u osvetu.

Za samo 25 minuta, od 23.55 do 00.20 sati, Čedić je na tri lokacije ubio suprugu Biljanu (28), njene dve sestre Jelenu Zdravković (25) i Ivanu Kalčić (30), njenu tetku Biserku Ristić (48). Usmrtio je i Nenada Lukića (30), Jelenu Zlatković (29) i Bobana Zdravkovića (24), a teško ranio Slavoljuba Kržalića, Maju Bojković, Blagoja Ristića (51) i njegovog sina Đorđa Ristića (16).

Naoružan automatskom puškom kalibra 7,62, Čedić je posle zločina pobegao belim „vartburgom“. Policija, koja je iste noći krenula u potragu za njim, ubrzo je našla vozilo, ali Čediću nije bilo traga, podseća Jugmedija.

Tek 40 dana kasnije, u šipražju u selu Donja Jajina, nađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.

Bonus video: Uroš Blažić skoro u potpunosti priznao krivicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare