Aleksandar Vulin
Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je neprihvaljivo da policajci obezbeđuju kriminalce, navodeći da je odmah po postavljenju uputio depešu da zaposleni u MUP-u moraju da prijave svoje kontakte sa kriminalcima, te da će oni koji imaju, a ne prijave ih, biti disciplinski sankcionisani.

Vulin je podsetio da postoje policajci koji moraju zbog posla da imaju takve kontakte, kojima je to obaveza i zadatak, ali ističe da se svaki takav kontakt mora prijaviti i mora biti odobren.

„Bilo je onih koji su govorili, pa to mi je prijatelj, rođak, viđam ga na slavi…To se mora prijaviti“, rekao je Vulin.

On je preneo poslanicima u Skupštini Srbije da je uputio posle toga i drugu depešu, u kojoj je tražio da mu se dostavi spisak onih koji su prijavili kontakte sa kriminalcima.

„Svi koji nisu prijavili svoje kontakte sa kriminalcima posle toga su disciplinski sankcionisani“, rekao je Vulin.

Ministar je kazao da je jedan broj policajaca prepoznat kao neko ko vrši obezbeđenje kod kriminalca, koristeći službeno oružje i službenu značku van radnog vremena.

„Do sada je bilo nađete ga, a on kaže, pa to mi je drug, povezao me je kolima, šta sam ja tu mogao? Posle ove depese biće i dela. Nisi prijavio kontakt, morao si, shodno tome ide disciplinska odgovornost. Neće se tolerisati to“, poručio je ministra unutrašnjih poslova.

On je kazao da oni koji su disciplinski sankcionisani ne mogu da zadrže ni svoju značku, ni svoj status.

„Da je lako i brzo – nije, ali da postoji snažno opredeljenje unutar MUP-a da tako mora da bude, postoji“, zaključio je Vulin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare