Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Komentarišući subotnje nasilje huligana u Beton hali pred poslanicima Skupštine Srbije, ministar Vulin je naglasio da je policija dobro i pravovremeno reagovala, da će ovaj slučaj rasvetliti do kraja, ali i to da se lično zalaže za oštriju kaznenu politiku.

„Ono što se desilo u subotu neće i ne sme da se ponovi, daćemo sve od sebe da tako i bude, voleo bih da ovaj visoki dom jednog dana nađe vremena i prostora da razmišlja o tome da se kazne prema takvim prekršiocima promene, da imamo oštriju politiku. Nije na meni da o tome govorim, nego na vama poštovane dame i gospodo, da o tome razmišljate, ali ja smatram da smo suviše blagi prema onima koji ugroze tuđe zdravlje život, imovinu i čast. Mislim da smo isuviše blagi, mislim da dopuštamo sebi da nalazimo opravdanja za nekoga zato što se iživljava, zato što se krije iza zastave ili imena kluba. Mislim da o tome treba svi da razmišljamo, ali na prvom mestu vi dame i gospodo narodni poslanici, da razmišljate o tome da je možda vreme da država zauzme drugačiji stav“, kazao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je podvukao da se nasilje u ovoj zemlji neće tolerisati.

„Treba dobro da razmislimo o oštrijoj kaznenoj politici za one koji nasiljem pokušavaju da ostavare bilo koji svoj cilj, da li im je cilj politička promena, pljačka, ekonomski pritisak, nije ni važno, samo je važno da se nasilje u ovoj zemlji neće i ne sme tolerisati. Tako da, molim vas ako nađete vremena i u okviru mogućnosti, da razmislimo o tome da možda promenimo politiku i odnos prema onima koji vrše nasilje, za nasilje ne može biti opravdanja“, poručio je ministar Vulin iz Skupštine Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar