Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će država uspeti da završi proces istrage ubistva novinara Milana Pantića u Jagodini i Slavka Ćuruvije.

Vučić je, upitan za tvrdnje predsednika istražne komisije za slučaj ubistva Milana Pantića da neko koči proces, podsetio da se radi o novinaru koji je ubijen u vreme DOS-ovskog režima, pišu Novosti.

„Mi smo dali sve od sebe i lično sam se angažovao. Naložio sam Veranu Matiću da se pozabavi time, kao i Komisija i pozvao sve druge da pomognu nadležnim državnim organima u pronalaženju počinilaca najtežeg krivičnog dela“, objasnio je on.

Foto: N1 info

Vučić je izrazio uverenje da je došlo do određenih pomaka i da će slučaj biti rešen, ali dodao i da nije on taj koji treba da sudi i donosi odluku da li ima dovoljno dokaza ili ne, već nadležno tužilaštvo.

Pročitajte još:

„Uprkos činjenici da je moguće provoditi istragu posle toliko vreme, pošto oni koji nas danas kritikuju nisu ništa uradili za svojih 11 godina vlasti, i skrivali činjenicu da je ubijen častan čovek, uveren sam da će slučaj biti rešen. Kao što nisu uspeli da kazne ubice Slavka Ćuruvije. Uveren sam da ćemo uspeti da završimo oba procesa i da pravda bude zadovoljena, ako je to moguće posle toliko vremena“, zaključio je on.

Podsetimo, Veran Matić je danas objavio pismo o celom slučaju ubistva novinara Milana Pantića.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)