Foto: Printscreen/Tv Happy

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić gostujući večeras u emisiji Ćirilica na TV Hepi govorio je o aferi Jovanjica, te rekao da su njegov brat Andrej i on spremni da idu na poligraf i odgovore na sva pitanja vezana za slučaj Jovanjica.

Naime, Vučić se odmah dotakao Miroslava Aleksića iz Narodne stranke, koji je i obelodanio ovu aferu, i rekao „da su sve što je Aleksić izneo laži“.

„Kupio je diplomu, i tako kupljenu nije mogao da namesti da mu prosek bude veći od 6“, rekao je Vučić pa nastavio:

„Ja sam jednom išao na poligraf, a Bojan Pajtić je odbio da ode na poligraf kada je lagao oko nekih para za energetski sistem Srbije. Prošao sam poligraf, on nije smeo da ode na poligraf. Zamislite mene kao predsednika Vlade da idem na poligraf. U vreme kada postoje veliki pritisci, neki krugovi u MUP koji znaju šta su sve radili, od prilsuškivanja pa nadalje i da je to došlo do mene, pokušavaju da zadaju poslednji udarac i da sruše vlast u Srbiji time što preko kriminalnih krugova daju podatke opoziciji, a Aleksić je jedan od tih“, kazao je on i dodao:

„I on je izašao sa pričom kako je Koluvija, koji je vlasnik toga, tražio telefonsku vezu i poslednji kontakt ostvario sa mojim bratom Andrejem. Da stvari raščistimo, nikad u životu se moj brat nije čuo sa njim. Ne tada, nikada, Nikada ga nije video. Nisam ga vodao po sajmovima, kao što pričaju, nikad se slikao sa njim nisam. Slikao se 15 metra iza mene kad ga je vodila Privredna komora kao uspešnog privrednika, kad smo 300 ljudi vodili u Moskvu“, rekao je Vučić.

„Nikada ga nismo videli, nikada se nismo čuli, nikakve veze sa tim nemamo, pozdravio sam da se ispita slučaj, da odgovorni snose krivicu. Onda je krenuo strašni napad sa svih strana, bez ikakvih dokaza, bez ičega. Kažu – strašni su policajci ovi, profesionalci. Ja pitam koji, oni kažu pa mali Senta. Nagradio sam ga. I kažu neki drugi policajac. Ja pogledam šta su rekla ta dvojica policajca. Oni precizno kažu ‘nikada nigde, ni pred kim, nismo pomenuli i potpuna je izmišljotina da postoji bilo kakva uloga Andreja Vučića. Što onda lažete narod?“, upitao je.

Vučić je rekao i da je Predraga Koluviju mogao da poseti tokom kampanje.

Foto Printscreen minrzs.gov.rs

„Mogao sam da odem kod njega u kampanji ‘Budućnost Srbije’, jer zaista pravi odličan organski paradajz, organsku hranu…  Malo je nedostajalo, ali nisam, pa da li to znči da sam upleten u nešto? Tako je stradao Vulin, ni kriv ni dužan. Suština je u tome da je sve izmišljano i nisam siguran, to se sada ispituje, kakvih je tu bilo spoljnih uticaja i kriminalnih. Ja sam spreman da, ako je potrebno da se i dodatno ponižavam i idem na poligraf. I ja i moj brat, da odgovorimo na svako pitanje vezano za Jovanjicu“.

Na pitanje o Krušiku, Vučić kaže da ne zna kakve veze Krušik ima sa njim.

„Mislim da je besmislen slučaj. Nikad nisam razumeo šta je smisao afere Krušik, osim što je Srbija uništena i što je izgubila pare. Priča o Jovanjici je potpuno izmišljena, a priča o Krušiku je bila… da ne razumem o čemu se radi“.

O sukobu sa Nebojšom Stefanovićem

„Ne postoji nijedna porodica u kojoj se nekada sa nekim niste posvađali. U SNS ima mnogo raznovrsnih interesa i ambicija, i uvek su te ambicije veće. Postojali su nečiji inetersi da u trenucima kada se bavim KiM i Republikom Srpskom, i lekovima za koronu, i svim mogućim stvarima, da sve vreme, a to je nekakv model od mene napraviti Sobodana Miloševića, ali to nije ovde zamišljeno, trebalo je dehumanizovati i kriminalizovati moju porodicu. Zato su pratili mog sina, dojavljivali novinarima, izmišljali slučaj da je napao golmana Stojkovića. Čovek je živ i zdrav, može da vam kaže, imao je sukob sa nekim karatistom, koji nije moj sin, i ne bi ni mogao da bude pošto je mnogo stariji. Žao mi je što su uništili život, i žao mi je što sam ja tu na neki način kriv što je uništen život jednom dečaku, mladiću. Što su to radili tako beskupulozno, tako pokvareno, odvratno, da nemam reči, sve ove godine, zajedno ovim sa tajkunskim medijima i tobož opozicionim prvacima, da to sebi nikad neću oprostiti“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da što se tiče Nebojše Stefanovića, sve što ima da mu kaže, kaže mu u lice.

Foto: N1arhiva

„Dvadeset godina je sa mnom, krstio sam mu ćerku Ninu. Mnogo je napredovao i mnogo naučio, reč je o sposobnom čoveku. Ima odgovornu funkciju, ali će morati da radi vredno i da se bori svakog dana, nije dovoljno ono što si se borio nekada. To pitanje – ko je jači, pa sad, velika je borba. On je meni tokom prethodnih nekoliko godina ponudio ostavku upravo zbog svih tih priča, bio je korektan. Ja sam mu rekao – ne, jer ja nisam čovek koji se rastaje   sa ljudima, a da nisam siguran da je vreme za rastanak. Mnogo si dobrih stvari uradio za stranku, i za Srbiju. Da li si pravio greške određene? Sigurno ih je bilo. I nepažnje i grešaka, sigurno ih je bilo. Napravio sam ih i ja. Ne jednu, pa mi je narod to oprostio već šest, sedam puta na izborima. Zato što je video da se borim za nešto, da ginem za to. Tako da, on ima velike obaveze, moja očekivanja su ogromna, i verujem da će to moći da napravi dobar rezultat“, zaključio je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare