Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Šta je najvažnije u procesu protiv Predraga Koluvije - da se ne sazna koja državna ekipa stoji iza projekta Jovanjica. I neće se saznati, jer između besmislica koje je optuženi izgovarao juče (28. 12.) u sudnici, izrečena je i jedna notorna činjenica: "Ovde se sve radi da se istina ne otkrije".

Tako je Predraže, i od tebe da ima vajde. Zato će se Jovanjica ponoviti samo sa drugim izvođačima i u drugom obliku. Imaju strukture sa ovih prostora, umeća u proizvodnji i distribuciji „kolačića“ po kontinentu.

Gledao sam izveštaje sa suđenja vlasniku plantaže i prvo što sam pomislio – ovaj čovek je odličan kandidat za ministra privrede ili, neka me Čadež izvini, poziciju predsednika Privredne komore. I dobro konstruiše, mogao bi odmah u Glavni odbor. Reče Koluvija u sudnici, da nije uhapšen razvio bi „svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od jedan odsto“. U parama 300, 400 miliona evra.

Tako bi pomogao celu srpsku ekonomiju i vratio mlade na selo. Nema veze što je policija otkrila na najvećoj plantaži te vrste odavde do Baltika 649 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika kanabisa.

Priča o privrednom „uspehu“ podseća na tvrdnje alkoholičara koji pije da bi pospešio rast maloprodaje. Nešto tako budalasto mogao bi da smisli i Malčanski berberin, na primer da on napastvuje devojke kako bi podigao natalitet.

Eto, sa Jovanjicom mi bismo bili u plusu, ovako smo samo najbolji u Evropi. Da je Koluvija pušten da čeprka sa tim svojim biljkama, mogle su onda i penzije još da mrdnu, i plate ohoho. Sabotaža, nema šta drugo. Odgovaraće neko za ovo hapšenje.

Onaj što je uhapsio Koluviju udario je u srž, u pupak, u zenicu… udario je na BDP, najvažniju reč koju izgovara najvažniji čovek u Srbiji. Onaj ko je tipovao plantažu direktno je podrio nacionalnu ekonomiju, a time i nadčovečanske napore Aleksandra Vučića da poveća privredni rast zemlje. I ja sam pomislio, kad je Koluvija pao – ovo je udar na Vučića. Dobro i na udbu. I na porodicu. Nama prave vutre bez moćne porodice.

Nego gde je završila zaplenjena „mara“, nisu je valjda „spalili“ u Obrenovcu. Da nije od toga ovoliko zagađenje, mora to parcijalno, po kafićima… Na to dodaš pivo od kanabisa koje je, kaže Koluvija planirao da pravi, i cela nacija srećna. Evropa može samo da nam zavidi. Oni i njihova poglavlja.

Nego drugo nešto sam hteo da vam kažem. Koje su kukavice onaj Vulin i onaj Babić. Kad su se slikali u Jovanjici, Koluvija je bio dobar, sad kad mu se sudi nema ih ispred sudnice da ga podrže. Da vide ortaka, brata, poznanika, šta god. Dobro, išli su po partijskom zadatku, al opet, ne možeš ga tako oduvati.

Naivčine, kao iz onog vica kad je Pera pekar uhapšen zbog kokaina a narkoman će na to: pet godina od njega uzimam robu, a nisam znao da je pekar. Sve same neznalice, a droge puna Srbija.

Komentari

Svi komentari (3)