Foto: Printscreen minrzs.gov.rs, N1

Šef operative beogradske policije Dušan Mitić, koji je među prvima ušao na imanje "Jovanjice" posle privođenja Predraga Koluvije i za koga je vlasnik imanja rekao da mu je nudio da lažno svedoči protiv Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prošao je poligraf u vezi sa ovim tvrdnjama. Po svemu sudeći, ispostavilo se da prvooptuženi Koluvija, na čijem je imanju prošle godine zaplenjeno skoro četiri tone opojne droge, ipak nije govorio istinu kada je optužio inspektore MUP da su mu dali "nepristojnu" ponudu.

Mitić je, a kako je portal N1 preneo, početkom godine poligrafski ispitivan zajedno sa načelnikom Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, Slobodanom Milenkovićem, koji je i otkrio aferu „Jovanjica“. Pomenuti portal tvrdi da je poligrafsko ispitivanje pokazalo da i Mitić i Milenković govore istinu u vezi sa istragom vođenom u ovom slučaju, te je očigledno da je vlasnik „Jovanjice“ u svojoj odbrani izneo neistine.

Pročitajte još...

Po svemu sudeći, Koluvija, koji je prilikom iznošenja odbrane, rekao da su mu u stanici nudili da lažno svedoči protiv Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića, kontroverznog biznismena s Kosova, ipak nije govorio istinu.

Inače, tokom jučerašnjeg pretresa, Koluvija je optužio policijskog inspektora Dušana Mitića da mu je nudio da optuži Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, i kontroverznog biznismena s Kosova Zvonka Veselinovića da je za njih proizvodio rasad indijske konoplje.

Kako je Koluvija rekao, nudili su mu da postane policijski saradnik.

Podsetimo, Koluvija je u svojoj odbrana pred Specijalnim sudom u Beogradu izneo šokantne podatke, između ostalog da mu je afera politički montirana, kao i da su ga prilikom privođenja ispitivali u stanicu o funkcionerima Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vulinu, Zoranu Babiću i Nebojši Stefanoviću.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare