Igor Grujić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs, Privatna arhiva

"Tagedija je, hvala Bogu, izbegnuta, svi smo sačuvali žive glave i to je najvažnije, ali ja sad moram da nastavim da živim, a nemam osnovno sredstvo za rad", priča za Nova.rs Igor Grujić, vozač kombija, koji su prošle subote huligani napali i spalili. Napad na kombi u kome je bilo osmoro mladih iz okoline Kragujevca koji su se vraćali sa derbija, dogodio se u subotu oko 22.15 na putu Mladenovac -Topola.

Vozač Igor Grujić (45) i osmoro mladih putnika, uspeli su u poslednjim sekundama da izađu iz kombija koji su huligani napali bakljama. Igor kaže da je ‘‘za dlaku‘‘ izbegnuta tragedija i da se odmah posle njihovog izlaska, kombi pretvorio u buktinju. Pet dana posle stravičnih i traumatičnih scena, Igor kaže da su mu slike preplašene dece i zapaljnog
kombija još uvek u glavi, te da noću ne može da spava. Kaže i da nema nikakve informacije u vezi sa isttragom, da ga niko od nadležnih iz službi koje su kobne noći obavile uviđaj nije zvao, niti zna bilo kakve informacije da li je policija na tragu počioniocima. Dodaje i da je angažovao advokata i da će nevezano sa istragom po službenoj dužnosti, pokrenuti tužbu
protiv NN lica.

„Voleo bih da se otkriju krivci, a ne da se sve završi samo na ovome – spaljeno vozilo, ne zna se ko ga je zapalio i nikom ništa. Ja sam sad u velikom problemu, uništeno mi je osnovno sredstvo za rad. Od toga prehranjujem porodicu, supruga ne radi i imam dvoje dece koja idu u školu“, zabrinut je on.

Foto: Privatna arhiva

Priča i da mu je ‘‘velika muka i tuga‘‘ kada vidi olupinu od kombija koji je prošle godine uvezao iz inostranstva i uz pomoć koga je, kako kaže, tek sada počeo ‘‘da staje na noge‘‘, posle dve godine korone.

„Kombi je bio u odličnom stanju, kupio sam ga baš zbog toga da bih imao bolje klijente. Sarađivao sam sa hotelima, prevozio putnike od aerodroma i nazad, manje grupe vozio na seminare u inostranstvo i taman sam malo počeo da se oporavljam posle korone kada uopšte nije bilo posla i sad se ovo desilo. Ja imam malu porodičnu firmu za prevoz i taj kombi je izdržavao celu porodicu. Imao sam i neke ugovorene vožnje, koje sam sada prebacio drugim prevoznicima. Bez ovog kombija sam bukvalno ostao bez osnovnog sredstva za rad i ne znam šta i kako dalje“, priča on.

Igor Grujić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Igoru su u požaru izgorela i sva lična dokumenta, pa navodi da sada ima samo potvrdu da je predao zahtev za novu ličnu kartu i da još uvek ne može da ‘‘ide po bankama‘‘, kako bi video da li ispunjava uslove za neki kredit.

„Preguraću nekako do kraja meseca, a dugoročno ne znam šta sve može da se desi. Sva deca u vozilu i ja bili smo osigurani, kao i vozilo, ali ne znam koliko će sve te procedure da traju i kada će mi biti isplaćena šteta za vozilo. To je bio ‘reno trafik‘‘, ja sam ga platio 7.000 evra, ali ne znam da li ću toliko dobiti od osiguranja. Ovo je trenutno situacija u kojoj ništa ne znam i tek treba da prolazim kroz sve procedure, a za to vreme, moja porodica i ja smo bez prihoda“, žali se ovaj prevoznik.

‘‘Ne krivim nikoga, ali mi treba pomoć‘‘

U napadu koji su izvršile nepoznate osobe, Igor Grujić ostao je bez privatne svojine i sredstva za rad. Fotografije ostataka kombija svedoče o razmerama požara u kome je izgorelo sve što je zapaljivo i što može da gotri, a ostala samo metalna olupina. Igor za Nova.rs kaže da ne krivi nikoga zbog napada, jer su on i njegov putnici ostali živi i prošli sa lakšim povredama, ali u očaju priča da ne zna na koja vrata da zakuca, kako bi mu neko pomogao.

Foto: Privatna arhiva

„To što nam se desilo, nije moglo da se kontroliše. Živi smo, ali ja sada moram da idem dalje i potrebna mi je pomoć da ostanem u poslu. Pitam se, da li postoji neka državna ili gradska služba, bilo ko, ko bi mogao privremeno da mi pomogne i ustupi neko vozilo? Za mene bi spas bio ukoliko bi mi neko pozajmio kombi, da mogu da ispoštujem klijente sa kojima imam ugovorenu saradnju i tako prehranim porodicu. Ne na duži rok, samo priivremeno, dok se ne snađem i dok ne podignem neki kredit“, u očaju priča Igor, inače otac dvoje dece.

Pročitajte još:

Deca iz kombija idu kod psihijatra i piju lekove

Igor kaže da se redovno čuje sa mladiim putnicima, sa kojima je kobne noći izbegao tragediju. Priča, da se fizički svi dobro osećaju, ali da zbog traume piju lekove.

„Tek sada nas je sve stiglo, i decu i mene. Postali smo svesni šta nam se desilo i šta je sve moglo da se desi. Deca još ne mogu da se smire, imaju traume, ne mogu da spavaju, bili su kod psihijatra i dobili su terapiju i sada piju tablete“, ispričao je vozač.

Podsetimo, kombi sa osmoro mladih iz jednog sela kod Kragujevca, među kojima je bila i jedna devojka, napala je grupa od oko 15 muškaraca sa kapuljačama na glavi, za koje se sumnja da su navijači. Mladi su se vraćali sa derbi utakmice, a na sebi nisu imali nikakve sportske oznake, niti su pripadnici neke navijačke grupe. Huligani su ih na izlazu iz Mladenovca saterali u klinč, blokirali im sva vrata, polupali prozore i ubacili upaljene baklje u kombi.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović negirala krivicu na početku suđenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare