Karaburma protest decak Stefan
Protest na Karaburmi zbog smrti dečaka Stefana kojeg je udario auto na pešakom prelazu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gromoglasan aplauz odjekivao je večeras Karaburmom, kada su se stanovnici ovog beogradskog naselja oprostili od malog Stefana (9), koji je preminuo nakon što ga je na pešačkom prelazu udario nesavesni vozač.

POGLEDAJTE JOŠ:

Potresne scene ponovo su se odvijale u ulici Marijane Gregoran, gde se građani okupljaju treći dan, kako bi podržali Stefanovu porodicu i uputili apel vlastima da ubice dece više neće prolaziti nekažnjeno.

Okupljeni su upalili sveće na mestu gde je Stefan tragično izgubio život. Njegov otac je ranije danas zamolio sve da u 19 sati izađu na terase i aplauzom odaju počast preminulom dečaku. On je sahranjen danas na Novom groblju.

„Večeras u 19 časova izađite na prozore i terase da se sa jednim minutom aplauza oprostimo od Stefana koji je preminuo od dobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi“.

Za razliku od prethodnih večeri, organizatori protesta imali su definisane zahteve za ministarku prave Maju Popović i ostale nadležne institucije.

POGLEDAJTE JOŠ:

1. Hitno preispitati postojanje profesionalne odgovornosti postupajućeg sudije Radmile Đerić, koja nije odredila pritvor osumnjičenom za navedenu saobraćajnu nesreću na Karaburmi, te da je, ukoliko se utvrdi odgovornost, razreše sudijske funkcije i trajno joj zabrane rad u pravosuđu;

2. Hitno preispitati tačnost informacije koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu na beogradskoj Karaburmi o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od 10 godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović;

3. Ukoliko je tačna informacija o ličnom poznanstvu osumnjičenog Galića i sudije Đerić, hitno da utvrde zakonsku odgovornost sudije koja se u tom slučaju nije sama izuzela iz postupka, iako je bila dužna da to uradi na osnovu zakona, te da joj izreknu adekvatnu sankciju.

Karaburma je još jednom poručila – od protesta ne odustajemo dok se zahtevi ne ispune!

Malog Stefana, njegovog oca i mlađeg brata je u nedelju uveče na pešačkom prelazu udario Lazar Galić (39), a potom pobegao sa mesta nesreće. Sudija Radmila Đerić ga je pustila da se brani sa slobode, jer, kako je navela, nema sumnje da će pobeći.

Prvi osnovni sud u Beogradu juče je odliučio da Galiću odredi pritvor, te je on uhapšen oko 17 sati.

BONUS VIDEO Blokada ulice Marijane Gregoran na Karaburmi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare