Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi, sahranjen je danas na Novom groblju.

Na večni počinak ispratila ga je nepregledna kolona na čijem čelu su bili njegovi roditelji, potom prijatelji, kao i nekoliko kola Hitne pomoći u kojoj je zaposlen Stefanov otac.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, žitelji Karaburme nastavili su danas protest u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi započet nakon vesti o smrti devetogodišnjeg dečaka u saobraćajnoj nesreći tražeći da odgovorni za njegovu smrt bude propisno kažnjen.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je juče pritvor vozaču Lazaru G., osumnjičenom da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, udario dvojicu dečaka na pešačkom prelazu, a potom pobegao sa lica mesta.

„Krivično vanraspravno veće ovog suda je dana 23.07.2021. godine donelo rešenje kojim je uvažilo žalbu Prvog OJT u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, tako što je prema okrivljenom G.L. odredilo pritvor do 30 dana, koji mu se ima računati od dana i časa lišenja slobode i ukinulo meru zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremenog oduzimanja vozačke dozvole“, navodi se u odgovoru našem portalu.

Ovim rešenjem pritvor prema okrivljenom je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i postojanja opasnosti od bekstva.

Podsećamo, devetogodišnji dečak koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je danas u bolnici.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Nakon odluke da se vozač pusti da se brani sa slobode, građani Karaburme izašli su na ulicu okupili su se u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da vozača nakon saslušanja puste na slobodu. Nekoliko njih napravilo je živi lanac, držeći se za ruke, na tom mestu. Održan je i minut ćutanja.

Javnost je kivna zbog prvobitne odluke Prvog osnovnog suda u Beograda, kojom je odlučeno da se osumnjičeni vozač Lazar G., ranije osuđivan za istovrsna krivična dela, ipak pusti na slobodu. U odluci suda navodi se i da će veštaci utvrditi stepen povreda mališana, što je izazvalo gnev brojnih građana.

BONUS VIDEO: Prilog o tragediji na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar