Goran Vesić i Nemanja Aleksić
Goran Vesić i Nemanja Aleksić Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/promo lawofficealeksic.rs

Zastupnik većine banaka i javnih preduzeća u Beogradu i “drugar” Gorana Vesića koji mu je poklonio mobilnu kacelariju, novosadski advokat Nemanja Aleksić, nameračio se i na Advokatsku komoru Vojvodine. Prema saznanjima Nova.rs, novosadski advokati od juče masovno primaju telefonske pozive iz Aleksićeve kancelarije sa sugestijom da glasaju za “njegovu listu” na predstojećim izborima za novog predsednika komore. Uz lobiranje, pozivaoci podsećaju advokate na Aleksićeve “odlične odnose sa SNS”.

„Prvo su pozivali sve kolege koje su članovi SNS. Njima je rečeno da je stigla „direktiva“ iz beogradske stranačke centrale da na predstojećim izborima u komori svi moraju da glasaju za kandidata iza kog stoji Aleksićeva kancelarija“, kaže izvor Nova.rs, koji je i sam primio sličan poziv.

Pročitajte još:

„Mene je pozvao kolega kog znam površno, sa suda. Uprkos tome što mu je poznato da nisam član niti simpatizer vladajuće stranke, tražio mi je da podržim Aleksićevog kandidata, „nežno“ me podsećajući da imam par predmeta koji su posredno vezani za neka javna preduzeća u kojim stoluje upravo SNS“, kaže naš sagovornik, napominjući da su slične pozive dobile i sve kolege koje poznaje.

On ističe da lobiranje za izbore unutar AKV nije nelegitimno, ali da se ne seća da je iko na ovako način pokušavao da dođe na čelo komore.

Ono što je dodatan kuriozitet je da je upravo Advokatska komora Vojvodine u više navrata pokretala disciplinske prijave protiv Aleksića.

Prema saznanjima Nova.rs, protiv Aleksića je Komori samo u poslednjih nekoliko godina podneto čak sedam disciplinskih prijava, a jedna od njih je još uvek aktuelna. Cela dosadašnja karijera ovog novosadskog advokata je puna incidenata, od starleta, tuče oko parkinga, krivičnog gonjenja starca od 98 godina, pa do krivične prijavu protiv voditelja Zorana Kesića zbog „verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima“.

24 Minuta Zoran Kesic
24 minuta sa Zoranom Kesićem. Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Procvat njegove kancelarije, koja trenutno broji više od 200 zaposlenih, koincidira sa ustoličenjem SNS, tako da danas ovaj advokat zastupa većinu banaka u Srbiji, ali i gotova sva javna preduzeća u Beogradu. Mimo svake profesionalne etike, Aleksić otvoreno pokazuje svoju odanost stranci, između ostalog i “ustupanjem” mobilne kancelarije zameniku gradonačelnika Zoranu Vesiću.

Bliske odnose ima i sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem, sa kojim je svojevremeno bio umešan u aferu falsifikovanja isprava i pokušaja prevare osiguravajućeg društva.

Kako je naš portal ranije pisao, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković svojevremeno je falsifikovao lekarski nalaz i predao ga Aleksićevoj kancelariji kako bi opravdali izostanak pred sudom i sprečili obustavljanje postupka koji su vodili protiv jedne osiguravajuće kuće.

Zoran Gojković Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Tadašnji ortoped Gojković i Aleksić su ovaj problem sa zakonom rešili oportunitetom, tako što su uplatili određene sume u humanitarne svrhe. U međuvremenu, Zoran Gojković je postao pokrajisnki sekretar za zdravstvo, a Nemanja Aleksić, između ostalog advokat i Kliničkog centra Vojvodine.

BONUS video: Vesić o Tik toku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare