Goran Vesić i Nemanja Aleksić
Goran Vesić i Nemanja Aleksić Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/promo lawofficealeksic.rs

I dok zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić “krstari” svojom pokretnom kancelarijom ulicama Beograda, advokat Nemanja Aleksić, koji mu je istu poklonio, zastupa gotovo sva javna preduzeća u Beogradu.

Aleksić je advokatsku kancelariju osnovao početkom 2002. godine, ona danas broji više od 210 profesionalaca specijalizovanih za pružanje pravnih saveta iz oblasti privrednog prava, bankarstva i finansija, radnih odnosa, nepokretnosti, rešavanju sporova, građanskog i krivičnog prava.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, interesantno je da Aleksić zastupa gotovo sva javna preduzeća u Beogradu. Prema rečima izvora našeg portala iz pravosuđa, gotovo da Aleksić drži monopol.

Ovu informaciju za naš portal potvrdile su i pojedine stranke, koje se spore s javnim preduzećem.

Inače, on se dosad u više navrata nalazio u žiži javnosti.

Prema pisanju medija, svojevremeno je podneo krivičnu prijavu protiv voditelja Zorana Kesića zbog „verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima“, zbog načina na koji je on govorio o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, izborima i verskim litijama u svojoj emisiji na televiziji Nova S.

Zoran Gojković Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Prošle godine se ponovo našao u fokusu javnosti, nakon što je otkriveno da je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem umešan u aferu falsifikovanja isprava i pokušaja prevare osiguravajućeg društva.

Kako je naš portal ranije pisao, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković svojevremeno je falsifikovao lekarski nalaz i predao ga jednoj advokatskoj kancelariji kako bi opravdali izostanak pred sudom i sprečili obustavljanje postupka koji su vodili protiv jedne osiguravajuće kuće.

Ubrzo se ispostavilo da je reč o Aleksiću.

Krivično gonio starca (98)

Sa druge strane, o Aleksiću se u nekoliko navrata pisao zbog postupka sa 98-godišnjim istoričarom umetnosti Stanislavom Živkovićem, koji je preminuo krajem prošle godine.

Foto: Goran Srdanov

Protiv Živkovića je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu i teretili su ga da je od jula 2014. do marta 2016. godine dao stručna mišljenja o autentičnosti četiri umetničke slike koje je, takođe okrivljeni, Slaviša Popov prodao novosadskom advokatu Nemanji Aleksiću i Davidu Zelenkapiću.

On se gonio sa prevaru, a ovo i ne bi bilo tako čudno da on za krivično delo koje mu se stavlja na teret nije dobio nikakav novac, već samo izneo svoje mišljenje.

Aleksićevo obezbeđenje prebilo sina Jorgovanke Tabaković

Aleksić se u fokusu javnosti našao i 2015. godine kada je, ispred njegove kancelarije u Novom Sadu, došlo do obračuna pripadnika njegovog obezbeđenja i sina guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković. Nikola Tabaković je tada parkirao automobil na parking mesta u vlasništvu kancelarije Aleksić što je, kako su pisali beogradski mediji, razjarilo Aleksićeve ljude.

Ipak, Aleksić je kasnije tvrdio da se uopšte ne seća da li je pričao sa Tabakovićem, iako postoje snimci sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako prilazi njegovom automobilu i raspravljaju se.

Napravio vašarište u sudnici

O Nemanji Aleksiću pisalo se i 2015. godine, tokom postupka u kom su se sudile starlete i učesnice rijaliti programa Soraja Vučelić i Stanija Dobrojević.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Osim što je napravio haos u sudnici vređajući sudiju i bacajući stvari po prostoriji, mediji su pisali i da je izjavio da će svoju klijentkinju „odvesti u kancelariju“ i da će „dobiti po gu*i“. Potom je, navodno, izjavio i da se nada da će svo troje po završetku suđenja, popiti kafu.

BONUS video: Zaplena heroina

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare