Goran Vesić i Nemanja Aleksić
Goran Vesić i Nemanja Aleksić Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/promo lawofficealeksic.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nastavio je da "krstari" svojom pokretnom kancelarijom ulicama Beograda, a tokom nedeljne konferencije javnosti je otkrio da kamper nije kupio, već da mu je on dat na korišćenje od strane novosadskog advokata Nemanje Aleksića.

Kao što je Nova.rs prethodno objavila, zamenik gradonačelnika Goran Vesić počeo je u svrhu lične promocije da koristi pokretnu kancelariju, tj kamper, čime želi da dodatno osvoji Beograđane. Iako su izbori daleko, a kampanja još dalje, Vesić je ozbiljno „zasukao rukave“ i krenuo u obilazak gradskih i prigradskih naselja u Beogradu.

Prilikom obilaska Bariča u opštini Obrenovac, Vesić je odgovorio na navode i pitanja koja su tiču novca za kupovinu ovog kampera. Bivši gradski menadžer rekao je da je kamper zakupio akvokat iz Novog Sada Nemanja Aleksić, te mu je dao na korišćenje na nekoliko meseci.

„Tako da građane Beograda ne košta ništa. Preuredili smo kamper u kancelariju i naredna tri meseca dolazimo do svakog građanina i rešavamo njihove probleme kojih je mnogo, ali ćemo ih rešavati jedan po jedan“, rekao je Vesić.

Ko je advokat koji je ustupio kamper Vesiću?

Akvokat Aleksić poznat je širom Novog Sada, ali i ostatka Srbije, ne toliko zbog moralnih vrlina i osećaja za pravdu, koliko zbog afera koje se vezuju za njega.

Takođe, Aleksić često u parničnim postupcima brani članove SNS , čime je njegova objektivnost u samom startu urušena. Afere koje se vezuju sa njega su brojne, a javnost je bila prilično zainteresovana za neke od njih.

advokat Nemanja Aleksić Foto:promo/lawofficealeksic.rs

Kako je BIRN pisao još 2020. godine, ortoped i član Kriznog štaba doktor Predrag Gojković sačinio je 2011. godine lekarski izveštaj o pregledu koji zapravo i nije obavio, utvrdivši pritom povrede koje nikada nisu zadobijene i to kod osobe koja nije ni bila u njegovoj ordinaciji. Gojković je na kraju falsifikovao potpis, čime je napravio nekoliko krivičnih dela.

Nakon toga, Gojković je ovaj izveštaj predao advokatu Aleksiću koji je taj falsifikovani nalaz upotrebio u parničnom postupku na sudu u Novom Sadu. Kako je objavio BIRN, time je direktno uticao na ishod tog postupka, na šta ukazuju i dokumenta. Usledila je krivična prijava protiv njih dvojice, da bi na kraju ista bila odbačena uz obavezu da se plati određena kazna.

U razgovoru za BIRN Aleksić je tvrdio da je ceo slučaj „šuplja priča“, a na pitanje zašto je uplatio novac u humanitarne svhe, ako već tvrdi da je nevin, Aleksić je odgovorio da je to uradio „zbog ostalih“.

Sukob sa sinom Jorgovanke Tabaković

Beogradski mediji izvestili su u septembru 2015. da je Nemanja Aleksić napao sina guvernerke Narodne banke Jorgovanke Tabaković, nakon što je svoje vozilo parkirao na mestu rezervisanom za njegovu kancelariju.

Kako se pisalo, pokušaj mlađeg Tabakovića da se sve završi izvinjenjem onemogućili su pripadnici Aleksićevog obezbeđenja koji su ga na posletku izvukli iz vozila kroz prozor. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, protiv Aleksića i njegovih čuvara su podnete krivične prijave.

Aleksić je tada najpre demantovao da se dogodio bilo kakav incident, a potom je iskoristio trenutak da saopšti da je „veliki poštovalac Tabakovićeve i SNS“.

Bonus video: Vlast i opozicija pitaju Sašu Jankovića – ko je radio o glavi Vučiću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare