Foto: Printscreen / MUP Srbije

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA, SBPOK i Sektorom poreske policije danas je na teritoriji Novog Sada i Subotice lišeno slobode 22 lica i to: R.Š., S.K., Z.K., A.K., S.V.K., T.K., Ž.A., M.M., S.V., J.V., A. V., N.N., D.R., M.G., M.S., A.H., D.T., M.E., S.Đ., A.F., V.M. i M.B.P., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pročitajte još:

Organizator R.Š. je organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom su poslovali sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji.

Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima.

U periodu od 1. februara 2019. do danas (3. oktobra) uvezeno je 39. 078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije ova organizovana kriminalna grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu u od 1. 179.300 evra, a špediteri 2.735.460 evra.

Pretresanje prostorija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar