Vaso Antić Foto:N1

Vaso Antić, brat bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, pušten je u petak iz pritvora potvrdio je njegov advokat Ivan Ninić.

On kaže da su se iscrpeli svi zakonski osnovi da bi se Vasu Antiću produžio pritvor, jer je isteklo 30 dana i saslušani su svi svedoci zbog zbog kojih je Antiću i određen pritvor.

„U petak je po proteku roka od 30 dana Vasu Antiću ukinut pritvor, odlukom sudije za predhodni postupak Višeg suda u Kraljevu. Sudija je odbio predlog tužilaštva za produženje pritvora. Saslušano je svih osam svedoka zbog kojih je Vasu bio određen pritvor. Tužilaštvo je zahtevalo saslušanje još jednog svedoka i na osnovu toga je tražilo produženje pritvora, ali je sud taj zahtev odbio jer je sudija procenio da tužilaštvo nije obrazložilo ovaj zahtev kao i da ne postoje osobite okolnosti zbog kojih bi Antić mogao eventualno da utiče na ovog svedoka“, kaže Ninić.

Pročitajte još:

Ivan Ninić navodi da se iz dosadašnjih svedočenja svedoka i priloženih dokaza ne može steći utisak da su tačni navodi krivične prijave koju je podnela Poreska policija i Uprava kriminalističke policije koji sumnjiče Antća za dva krivična dela: utaja poreza i zloupotreba položaja službenog lica, piše Danas.rs.

„Odbrana će pravnim sredstvima dokazati da je ovo montiran politički proces u kome se politički centri moći i ljudi iz vrha sistema odbrane obračunavaju sa kompletnom porodicom Antić, ne birajući sredstva. Krivična prijava je samo nastavak kontinuiranog zastrašivanja porodice Antić i samog Novice Antića preko njegovog rođenog brata, koji je u ovom procesu kolateralna šteta“, naglašava Ivan Ninić.

Vaso Antić uhapšen je 30. avgusta zbog navodne sumnje da je utajio porez kao i da je zloupotrbio svoj položaj odgovornog lica u jednoj firmi koja je bila u njegovom vlasništvu, a koju je prodao drugom licu još pre šest godina.

On je uhapšen samo nekoliko dana nakon što je Novica Antić pušten iz pritvora u kojem je, zajedno sa svojim saradnikom iz Vojnog sindikata Srbije Predragom Jevtićem proveo šest meseci.

Antić je u februaru uhapšen zbog navodnih zloupotreba u Vojnom sindikatu Srbije, čiji je bio predsednik do momenta hapšenja.

Dok se Novica Antić nalazio u pritvoru sindikat je preuzelo novo rukovodstvo, koje je potpuno promenilo stav sindikata kada su dešavanja u Vojsci Srbije u pitanju.

Sam Novica Antić je izjavio da je njegovim hapšenjem VSS praktično ugašen, jer se članstvo svelo na statističku grešku.

BONUS VIDEO: Novica Antić posle puštanja iz pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar