Darko Šarić i Uroš Mišić Foto: Ataimages, MUP, Shutterstock

Darko Šarić tereti se da je iz pritvora osnovao kriminalnu grupu kojoj je cilj bio da ubije Nebojšu Joksovića, svedoka-saradnika u postupcima protiv optuženog narko-bosa, ali i da postavi eksploziv pod automobil Gorana Nikolaševića. U postavljanju eksploziva pod auto Nikolaševića učestvovao je navijač Uroš Radovanović (Mišić) i Marko Vukić, koji su ostavili obilje svojih tragova na licu mesta, što je razljutilo Šarića.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), prvobitni plan kriminalne grupe bio je da se ubije Joksović. U slučaju da on propadne, rezervni plan je bio da se diskredituje kao svedok-saradnik u postupku protiv Šarića, sa ciljem da izgubi pomenuti status.

To su hteli da učine tako što bi postavili eksploziv na auto Gorana Nikolaševića, svedoka u postupku protiv Šarića, a potom su istragu usmerili ka Joksoviću.

Nebojša Joksović Foto: privatna arhiva

Okrivljeni se terete da su angažovali dve osobe, među kojima je i navijač Uroš Radovanović (Mišić), da postave eksploziv pod automobil Nikolaševića u Valjevu, a tom prilikom je pričinjena veća materijalna šteta.

Potom su, putem okrivljenih članova kriminalne grupe koji su zaposleni u MUP, usmerili istragu prema Joksoviću i na taj način uverili Nikolaševića da podnese krivičnu prijavu protiv njega. Iskoristili su i to što je Nikolašević od 2018. godine navodio da ima saznanja da Joksović navodno priprema njegovo ubistvo, te su ga na taj način ubedili da Joksović stoji iza krivičnog dela.

Foto: Mup/Uroš Mišić

Radovanović, odnosno Mišić, i Vukić se nisu pokazali što je razljutilo Šarića. Nakon postavljanja eksploziva, na licu mesta su ostavili obilje tragova, a čak su ga i prilikom napuštanja Valjeva zaustavljeni, a potom privedeni na informativni razgovor.

U njihovom automobilu bila je odeća koju je Radovanović nosio u vreme izvršenja krivičnog dela.

Pročitajte još:

„Ma brate ovom našli garderobu. Nagorela i patike 40 broj, šortc, sve. Sad će uzeti DNK pa ide ono vještačenje antropološko“, napisao je Šarić svom advokatu Dejanu Lazareviću, takođe okrivljenog, dodavši da su morali da potežu veze kako bi Uroša pustili.

Ipak, cela situacija je poprilično naljutila Šarića, što se vidi iz prepiske između okrivljenog Nikole Spasojevića i Šarića.

„Brate moj koje su to budale“, napisao je Šarić Spasojeviću.

„Nema sta brate, sad su nas skroz sj****. Još ima u auto kaže sve iz djela. Pa gdje nađoše tu budalu. Još otišao kod druga od Kima. E moj brate, pa ja vidim amateri. J*** sam nam majku sada“, napisao je Šarić.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Darko Šarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Ovaj je presvukao kaže garderobu i ostavio kod tog druga u auto da baci, ali to je samo duks, kaže ne mogu oni to povezati“, odgovorio mu je Spasojević.

„Pa gdje njega nađoste. E brate moj, pa kad nešto nemate nemoj debile“, napisao je Šarić.

Pročitajte još:

Navijač Uroš Mišić iza sebe ima poduži krivični dosije. On je u više navrata hapšen, a iza sebe ima i jednu osuđujuću presudu. Mišić je najpre osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta. Njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu, te se Mišić na slobodi ponovo našao 2012. godine.

Promenio prezime

Mišić je nedavno promenio svoje prezime i sada je Radovanović.Njegovo ime spominjalo se i tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi, kada ga je jedan od okrivljenih, Miloš Vojnović, spomenuo tokom postupka. Vojnović, koji je priznao ubistvo Vidakovića i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ispričao je da je upravo sa Mišićem tog 2. jula 2013. u Budvi tražio žrtvu.

Odbrana preostalih optuženih u postupku je zbog toga zatražila da se tokom suđenja ispita i navijač, međutim kako nisu uspeli da dođu do njega, na kraju su odustali od njegovog saslušanja. Pretpostavlja se da Mišića nisu uspeli da pronađu upravo zbog promene prezimena.

BONUS VIDEO: Zaplena 300 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar