Petar Simić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs, privatna arhiva

Slučaj pukovnika Petra Simića (82), koji je 1. maja otišao na pregled u Hitnu pomoć na VMA i čije je telo četiri dana kasnije pronađeno u toaletu te institucije, šokirao je srpsku javnost. Kako saznajemo, porodica preminulog pukovnika danas je imala sastanak sa predstavnicima Vojnomedicinske akademije, koji su im izjavili najdublje saučešće zbog gubitka.

Maja Simić, ćerka pukovnika koji je nađen u toaletu VMA, izjavila je juče za naš portal da Vojnomedicinska akademija nije našla za shodno ni da im izjavi saučešće, iako je njen otac karijeru izgradio na instituciji koja nosi isto ime kao VMA. Kako saznajemo, predstavnici VMA su se tokom današnjeg dana sastali sa porodicom i, ipak, izrazili saučešće zbog gubitka.

Pročitajte još:

„Danas sam imala sastanak sa predstavnicima VMA, koji su izrazili svoje saučešće i najdublje žaljenje zbog tragičnog čina. Interna istraga VMA je u toku i o istoj će me obavestiti“, kaže Simićeva.

Podsetimo, Petar Simić je 1. maja otišao u bolnicu zbog bolova u trbuhu. Neko vreme je čekao  na pregled, zbog čega se i iznervirao, a nakon toga se više nije javljao porodici. Njegovo telo pronađeno je posle četiri dana u toaletu VMA.

Ono što je dodatno šokiralo javnost u Srbiji jeste kako je moguće da se telo čoveka nalazi u toaletu Vojnomedicinske akademije, a da to niko od zaposlenih čak četiri dana ne sazna.

Petar Simić
Petar Simić. Foto: Privatna arhiva

Portal Nova.rs poslao je pitanja pomenutoj instituciji kako bismo pokušali da saznamo šta se dešava sa internom istragom o ovom slučaju, ali i kako je moguće da niko od zaposlenih danima nije video da se telo nalazi u toaletu VMA. Ipak, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pukovnikova ćerka istakla je nedavno da je u više navrata obilazila i zvala porodicu. Kako je navela, prošla je i pored toaleta u kojoj joj je otac bio, ali je pretpostavila da bi ga osoblje prilikom čišćenja pronašlo.

Simićeva je za naš portal ispričala da se njen otac ceo život lečio na VMA i da je imao poverenja u pomenutu bolnicu.

Podsetimo, VMA se ranije oglasio o ovom slučaju rekavši da, ukoliko je bilo propusta zaposlenih, oni biti najoštrije kažnjeni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar