Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Četvorici kriminalaca iz Crne Gore i Srbije koji su došli u Kijev da likvidiraju vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37), pored policajca Rostislava Černobrivog, pomagao je i bivši narodni poslanik Jevgenij Dejdej iz partije "Narodni front" u Ukrajini, pišu tamošnji mediji.

Kako prenosi portal Detective-info.com, reč je o Jevgeniju Sergejeviču Dejdeju (32), koji je svojevremeno bio komandir Rostislavu Černobrivom u bataljonu specijalaca policije „Kijev“.

Dejdej je po činu potpukovnik policije, a ratovao je u Donbasu protiv proruskog dela stanovništva.  Inače, on je od novembra 2014 do avgusta 2019. bio poslanik ukrajinske Rade (parlamenta). Pre irata u Ukrajini 2012., Dejdej je bio je osuđen na pet godina za razbojništvo.

Ukrajinska policija nastavlja da otkriva ljude koji su pomagali u ubistvu Kotoranina Radivoja Zvicera. Takođe, proverava se ko je sve bio na vezi sa kriminalcima sa Balkana koji su doputovali u Kijev, u nameri da se obračunaju sa vođom kriminalne grupe iz Crne Gore.

Podsetimo, Radoje Zvicer, navodni vođa „kavačkog klana“, koga su četvorica napadača, dva državljanina Crne Gore i dva Srbije pokušali da ubiju u Kijevu, trenutno se oporavlja u kijevskoj bolnici i njegovo zdravstveno stanje stabilno.

#related-news_1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar