Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu, efikasnim operativnim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, rasvetlili su pokušaj razbojništva nad dvojicom turskih državljana na auto-putu kod Velike Plane i uhapsili M. B. (25) i M. S. (36) iz Pančeva, osumnjičene za ovo krivično delo, saopštila je PU Smederevo.

Oni su, kako se sumnja, 31. marta ove godine, automobilom marke „mercedes“, na koji su postavili registarske tablice ukradene u Smederevu, došli na parking autoputa Niš-Beograd kod Velike Plane gde su, uz pretnju pištoljem, tražili
novac od dvojice vozača kamiona, državljana Republike Turske, koji su tu odmarali.

Takođe se sumnja da je M. B. ispalio metak iz pištolja u prednji deo jednog od kamiona kada je vozač startovao motor, nakon čega su obojica pobegli.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo u pokušaju, posebni slučajevi falsifikovanja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni su zadržani do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

BONUS VIDEO: Uhapšen osumnjičeni za seriju razbojništva u Rakovici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar