Foto: AFP / AFP / Profimedia

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Žandarmerijom uhapsili su policijskog inspektora Mladena Milovanovića i Miloša Božovića iz Cetinja, kao i još dva policajca.

Prema nezvaničnim informacijma Božović je pripadnik škaljarskog klana, a inspektor se tereti za pomoć učiniocu nakon krivičnog dela, piše Srpskainfo.

„Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove poternice raspisane za krivično delo „Teško ubistvo“. Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično delo „Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela“, rekli su u MUP Srpske, navodeći inicijale osumnjičenih.

Velika policijska akcija u Srpskoj. Više detalja na https://srpskainfo.com/velika-akcija-u-srpskoj-uhapsen-inspektor-dva-policajca-i-pripadnik-skaljarskog-klana/

Posted by Srpskainfo.com on Sunday, July 18, 2021

Obavljeni su pretresi u stanu koji koristi Božović i pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela.

„O hapšenju Božovića obavešten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje Milovanović je obavljeno pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke uhapšena još dva policajca P. V. i G. R.“, pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

BONUS video: Dovođenje Belivuka na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar