Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Ubistvo Bojana Mirkovića, koji je 12. novembra izrešetan u podzemnoj garaži zgrade u kojoj je stanovao u naselju Belvil, donekle je rasvetljeno jer je policija nekoliko dana od zločina uspela da navodno uspešno identifikuje i uhapsi ubicu i njegove saučesnike. Međutim, ono što je i dalje misterija i o čemu se samo nagađa jeste - ko je nalogodavac zločina i šta je zapravo bio motiv Mirkovićeve likvidacije. Kako portal Nova.rs saznaje, jedan od pravaca istrage je i Mirkovićev privatni, odnosno emotivni život, a istražiteljima je pažnju posebno privukao jedan neobičan detalj.

Naime, Mirković je, prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, bio u emotivnoj vezi sa ženom Gorana Radomana, prve žrtve krvavog rata i obračuna pripadnika dva kotorska kriminalna klana, koji je od 2015. do danas odneo više od 50 života. Upravo je ovaj detalj istražitelje odmah na početku istrage usmerio na provere Mirkovićevih veza sa crnogorskim klanovima, ali je ta sumnja ubrzo odbačena.

Pročitajte još:

„Činjenica da je bio u vezi sa Radomanovom ženom mogla je da mu stvori problem sa crnogorskom mafijom, pa se zapravo sad to detaljno ispituje. Dodatnu sumnju na sve to baca i to što su uhapšeni crnogorski državljani, koji su ubici pružali logističku podršku, povezani sa tamošnjim klanovima“, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor.

Goran Radoman, Foto: MUP

Inače, ubistvo Gorana Radomana (37) u februaru 2015. godine označilo je početak rata crnogorskih kriminalnih klanova zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji. Zbog ove količine droge jedinstveni crnogorski kotorski klan koji se bavio krijumčarenjem droge iz Južne Amerike, podelio se na dva – škaljarski i kavački, a Radoman je bio označen kao glavni krivac zbog nestanka droge u Valensiji. Rat ova dva klana do danas je odneo više od 50 života, i još uvek je daleko od kraja.

Podsetimo, Lazar T. uhapšen je zbog ubistva Bojana Mirkovića u Belvilu, a policiji je navodno poznat još od pre nekoliko godina, zbog više krivičnih dela zbog kojih je bio i u maloletničkom zatvoru. On se na saslušanju branio ćutanjem, kao i njegovi saučesnici Filip I. i Ivan N., koji su takođe uhapšeni i pritvoreni.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare