Foto:Privatna arhiva

Lazar Ilić. i Lazar T., osumnjičeni za likvidacije Aleksandra Šarca u Ušću, odnosno Bojana Mirkovića kod Delta sitija povezuje to što su kao maloletnici obojica navodno bili u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, zbog više krivičnih dela koja su počinili i zbog kojih su osuđivani.

Na Aleksandra Šarca, bivšeg „pink pantera“, pucano je 17. oktobra ove godine u garaži TC Ušće, a preminuo je devet dana kasnije. Za ubistvo je osumnjičen Lazar Ilić (23) iz Kraljeva, koji je, kako su pisali, najverovatnije likvidiran.

Sa druge strane, Bojan Mirković, šef obezbeđenja jednog splava likvidiran je 12. novembra u blizini Delta sitija na Novom Beogradu. Za ubistvo je osumnjičen Lazar T. (22), koga je policija uhapsila pre nekoliko dana nakon što je pokušao da ilegalno pređe granicu. Navodno, Lazarova majka je bila u vezi sa Bojanom K. (37) iz Beograda koji je navodno preporučio njenog sina naručiocima Mirkovićevog ubistva.

Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Ono što dvojicu likvidatora povezuje jeste to što su navodno bili zajedno na robiji u KPZ Valjevo još kao maloletnici. Naime, Lazar Ilić ima oko 60 krivičnih prijava zbog najrazličitijih krivičnih dela, dok njegov godinu dana mlađi imenjak i kako se sumnja, ubica Bojana Mirkovića, iza sebe ima dela pokušaj ubistva, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva, krađe…

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Lazar T. nedavno je izašao iz zatvora u Valjevu, a nakon toga radio je kao član obezbeđenja klubova, kao i Lazar Ilić.

Ipak, i pored toga što imaju „zajedničku“ prošlost, ova dva ubistva najverovatnije nisu povezana.

Naime, postoje indicije da je posrednik u ubistvu Bojana Mirkovića, Bojan K., iskoristio nedavne likvidacije u prestonici kako bi, kako se pretpostavlja, prikrio pravi motiv naručioca ubistva, koji je najverovatnije „lokalnog“ karaktera. Iako je Bojan K., kao posrednik, prema natpisima u medijima, bio blizak jednom crnogorskom klanu, nije isključeno da je ovo „odradio“ za svoj račun, budući da to nije ništa novo među kriminalcima da rade za onog „ko ponudi više“.

Ipak, da li je u pitanju lokalni odnosno lični sukob, ili su po sredi „poslovi“ koje je naručilac ubistva i Mirković imali, mogao bi da otkrije upravo Bojan K., koji se trenutno nalazi u pritvoru. Inače, za likvidaciju Bojana Mirkovića, Lazar T. je dobio 5.000 evra i pola kilograma kokaina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar