Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu odredio je kasno sinoć pritvor za L.T. (22), osumnjičenog da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), kao i za još dvojicu osumnjičenih u ovom slučaju, D.K. i F.I.

L.T je pritvor određen po svim zakonskim osnovima- zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Prema D.K. pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti, a prema F.I. zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti, dodala je Tešić.

Na rešenje o određivanju pritvora okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbu krivočnom vanraspravnom veću u roku od tri dana.

L.T. (22), i D.K. koji se sumnjiči za saučesništvo u ubistvu, sinoć su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu brani ćutanjem, dok je F.I. osumnjičen za pomaganje, negirao krivično delo, ali nije želeo da odgovara na dalja pitanja tužioca.

D.K.(32) se sumnjiči da je zajedno sa L.T, B.K. i I.N., koji su uhapšeni u subotu, po prethodnom dogovoru, učestvovao u ubistvu Mirkovića.

On je, kako se sumnja, telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao L.T. tačno kretanje i lokaciju Mirkovića pre ubistva.

Osumnjičeni F.I.(29) državljanin Crne Gore, tereti se da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, tako što je obećao L.T. da će ga nakon ubistva sakriti.

To je, kako se sumnja, učinio 23.novembra, kada je pokušao da L.T. vozilom prebaci na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Njih trojica su uhapšeni u ponedeljak, a dvojica osumnjičenih za saučesništvo uhapšena su u subotu.

To su I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Oni se zajedno sa L.T i D.K. terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, s tim što se L.T. ovo delo stavlja u sticaju sa nedozvoljenim nošenjem oružja.

Mirković je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u Belvilu, a ubice su tada uspele da pobegnu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar