Foto: Printscreen/mup.gov.rs

Treće osumnjičeni da je neposredni izvršilac krivičnog dela ubistva nad oštećenim Bojanom Mirkovićem u beogradskom naselju Belvil, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. 

U prisustvu svog izabranog branioca, osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Takođe, pravo da se brani ćutanjem iskoristio je i osumnjičeni D.K.(32) koji je saizvrsilac u delu. Njemu se na teret stavlja da je zajedno sa L.T., B.K. i I.N., koji su saslusani 22.11.20. godine, po prethodnom dogovoru, učestvovali u lisenju života sada pokojnog Bojana Mirkovića tako što je D.K., između ostalog, putem telefona za kriptovanu komunikaciju javljao neposrednom izvrsiocu L.T. tačnu lokaciju oštećenog.

Osumnjičeni F.I.(29), inače državljanin R Crne Gore, se tereti da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivicnog dela, na taj način što je obećao L.T. da će ga po izvršenju krivicnog dela sakriti, a što je i učinio  23.11.20. godine, kada je L.T. pokušao da vozilom prebaci na teritoriju R Bosne i Hercegovine.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

F.I. je negirao svoje učešće u krivičnom delu, ali je odbio da odgovara na dalja pitanja.

Tužilaštvo će prema svim, danas privedenim licima, predložiti određivanje pritvora, o čemu će u toku dana odlučivati sudija za prethodni postupak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar