Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Muškarac L. T. (20), koji je osumnjičen da je u beogradskom naselju Belvil 12. novembra ubio Bojana Mirkovića, uhapšen je, posle desetak dana potrage. Policija je prethodno uhapsila njegove saučesnike Ivana N. iz Nikšića, kao i Bojana K. iz Beograda za koje se sumnja da su mu pomogli nakon zločina da se sakrije.

Pročitaj još:

Podsetimo, Mirković je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u Ulici Đorđa Stanojevića u naselju Belvil, u trenutku kada se vraćao kući. Ubica ga je sačekao u zasedi, a kada je Mirković izašao iz svoig automobila krenuo je ka njemu. Žrtva je ugledala ubicu i počela da beži ka ulazu u zgradu, ali ga je osumnjičeni stigao i ispred lifta ispalio u njega rafal. Mirković je preminuo na mestu, a policiju su pozvali stanari koji su pronašli žrtvu.

Ubica je, kako se najpre sumnjalo, pobegao na električnom trotinetu, a likvidaciju su navodno zabeležile i sigurnposne kamere u garaži. Istragom je međutim  utvrđeno da je ubica pobegao biciklom, a navodno su ga usnimile i sigurnosne kamere na savskom bedemu. Utvrđeno je d aje beđao u pravcu Surčina, a poslednji trag mu je bio u selu Jakovu, gde su ga, kako je kasnije utvrđeno, čekali jataci.

Policija je najpre uhapsila saučesnike Ivana N. iz Nikšića, kao i Bojana K. iz Beograda kojima je nakon saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana. Dva dana kasnije, uhapšen je i osumnjičeni ubica L. T. (20) koji je navodno od ranije poznat policiji. Iza sebe ima obiman dosije i navodno je već služio zatvorsku kaznu.