Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Policija je identifikovala i traga za osumnjičenim za likvidaciju Bojana Mirkovića na Novom Beogradu. U pitanju je mladić koji ima 20 godina, ozbiljan kriminalni dosije i već je bio u zatvoru. U toku je lociranje ubice i intenzivna potraga za njim, prenose beogradski mediji.

Beogradska policija uhapsila je danas  Ivan N. (39) iz Nikšića, sa prebivalištem u Beogradu i Bojan K. (37) iz Beograda zbog sumnje da su bili logistička podrška ubici u podzemnoj garaži u Belvilu.

Podsetimo, Bojan Mirković ubijen je 12. novembra u popodnevnim časovima.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je žrtva najpre pokušala da pobegne ubici, ali ga je on sustigao nedaleko od lifta i izrešetao. Ubistvo Bojana Mirkovića navodno su zabeležile su i kamere u garaži ove zgrade.

Upravo je beogradska policija intenzivnim operativnim radom, uz analizu snimaka sa video nadzora i DNK tragova identifikovala osumnjičene.

Bojan K., koji ima bogat kriminalni dosije zbog brojnih krivičnih dela i zatvorski staž, u  prošlosti je, bežeći od zakona, promenio prezime.

Ivan N. i Bojan K., kako prenose beogradski mediji, imali su ulogu da uz pomoć GPS uređaja lociraju i prate Mirkovića. Osumnjičeni za saizvršilaštvo dojavili su ubici da se Mirković kreće ka garaži ispod zgrade u kojoj je živeo.

Tu je ubica sačekao Mirkovića i ispalio u njega najmanje osam hitaca iz pištolja.

Mirković je, kako se sumnja, bio član jedne organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila drogu i obračunavala se sa članovima drugih kriminalnih grupa.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar