Karaburma, ulica Mije Kovačevića, hronika, sin ubio majku, ubistvo, zgrada, mesto nesreće
Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Davor Prica (55), osumnjičen da je ubio svoju majku Katarinu u stanu na Bogosloviji, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom jer se tereti za teško ubistvo. Prica se pred tužiocem branio ćutanjem, a prema nezvaničnim informacijama lista “Nova” policija je veče pre zločina bila u stanu pokojne starice, upravo po prijavi za nasilje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se osumnjičenom Prici odredi pritvor, te saopštilo da će u toku daljeg postupka ispitati svedoke i obaviti dalja veštačenja. Zločin koji je uznemirio stanare u Ulici Mije Kovačevića na Paliluli dogodio se u utorak uveče u stanu u kom je nesrećna žena živela sa nepokretnim mužem koji je u trenutku ubistva bio u stanu, a povremeno im je dolazio sin.

Karaburma, ulica Mije Kovačevića, hronika, sin ubio majku, ubistvo, zgrada, mesto nesreće
Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Redakciji lista “Nova” javila se jedna poznanica ove porodice ispričavši da je veče pre zločina u stanu porodice Prica bila policija.

„Ona je tada rekla da joj je sin psihički bolestan i da je bacio na pod. Policija nije privela takvu osobu, a zatim se desilo krvoproliće“, kaže naš izvor upoznat sa dešavanjima u ovoj porodici. Redakcija lista „Nova“ pitala je Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je istina da su njihovi službenici neposredno pre ubistva bili u stanu i, ukoliko jesu, zbog čega Prica nije priveden, ali odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili.

Komšije porodice Prica, sa kojima su naši reporteri razgovarali, i danima nakon ubistva su u šoku zbog tragedije koja se desila u njihovom komšiluku.

„U ovoj zgradi ima dosta podstanara, ali ja sam jedan od ljudi koji su se prvi doselili i dobili ovde stan, tako da znam kada je porodica Prica došla iz Nemačke. To je bilo pre sedam, osam godina. Pre toga je u tom stanu živeo Davor i znam da je često pravio žurke, ali većih problema nije bilo. Onda su se doselili njegovi roditelji, a njemu su kupili stan u Mirijevu u kome je živeo. Oni su doživeli strašnu tragediju pre desetak godina, izgubili su ćerku i Katarina je sve vreme nosila crninu. Nije mogla da se oporavi od tog šoka. Istovremeno je brinula o mužu koji je bolestan i u invalidskim kolicima i ne znam ko će sada o njemu da vodi računa, jer je ostao sam. O njoj mogu samo da kažem sve najlepše, ovde ima dosta čudnih ljudi, ali ona je bila divna. Uvek je bila ljubazna“, kazao je stanar zgrade.

Karaburma, ulica Mije Kovačevića, hronika, sin ubio majku, ubistvo, zgrada, mesto nesreće
Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Kako je pojasnio, ubijenu ženu bi viđali kako ponekad čisti oko zgrade.

Jedno vreme je čak napravila bašticu sa cvećem. Davora sam video da dolazi ponekad u posetu i uvek je na leđima nosio ranac. I on je bio vaspitan, sećam se poslednji put mi je pridržao vrata od zgrade kada sam ulazio“, kaže komšija iz višespratnice u kojoj se dogodio zločin.

Vrata stana u kojem je ubijena Katarina su zapečaćena. Kako se moglo čuti na licu mesta, Davor je svojoj majci prerezao vrat nožem, a policija je pronašla oružje.

Bonus video: Saobraćajna nesreća kod Umke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram