Karaburma, ulica Mije Kovačevića, hronika, sin ubio majku, ubistvo, zgrada, mesto nesreće
Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Zgrada na Palilulu, u Ulici Mije Kovačevića 11a, u kojoj se dogodio stravični zločin kada je u ponedeljak uveče Davor Prica ubio majku Katarinu, i sama je priča za sebe. Kako su nam ispričali stanari, zgrada je podignuta pre šest decenija i bila je namenjena MUP-u Srbije, a godinama unazad je u izrazito lošem stanju.

„To je trebalo da bude najverovatnije samački hotel za tadašnju miliciju, jer su stanovi mali do 20 kvadrata. Pošto je zgrada počela da tone, onda je višespratnica dodeljena beogradskom univerzitetu“, kaže za Nova.rs profesor u penziji.

Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

U međuvremenu, zgrada je počela da propada. Iako se u neposrednoj blizini nalazi Bogoslavija i dečija bolnica, ovaj kraj Beograda je na neki način ozloglašen i često ima narkomana. Jednog od njh zatekao je i sagovornik Nova.rs, koji ukazuje da je problem u tome što se zgrada slabo održava zbog čega je u lošem stanju.

Pročitajte još:

„Izlazio sam iz ulaza i video mladića koji se bode u nogu. Razmišljao sam šta da radim, ali sam se uplašio da će me gađati tim špricem, pa sam samo prošao kraj njega. U zgradu može da uđe ko hoće jer brava ne radi. Većina prvobitnih stanara se odselila i izdala stanove, a podstanari ne vode previše računa o objektu. Nema ko da ih organizuje jer je upravnik zgrade u bekstvu – jure ga sudski izvršitelji i retko dolazi“, kaže sagovornik i dodaje:

„Njegov je onaj stan bez brave, on se krije od sudskih izvršitelja i retko dolazi. Cilindar brave nosi sa sobom. Uđe u stan, proveri ga, a kada izađe opet izvadi bravu. Ja sam hteo da se proširim, ali nisam mogao da skupim sve potpise stanara. Ali, pre jedno pet, šest godina, u sedam ujutru, probudila nas je buka. Ispostavilo se da Siniša Vučinić, onaj koji je pucao kad su hapsili Slobodana Miloševića, da je dobio sve dozvole za nadgradnju iako sam siguran da nije imao sve potpise stanara. Verovatno je imao neki dogovor sa onim uhapšenim predsednikom opštine. Kada sam zvao komunalnu miliciju da se žalim što radovi počinju od ranog jutra, oni su mi rekli da investitor želi da završi sve poslove što pre i da zato rano kreće“, kaže sagovornik našeg portala.

Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Podsetimo, u Ulici Mije Kovačevića 11a na Paliluli u ponedeljak se dogodila stravična tragedija u kojoj je sin D. P. (55) nožem usmrtio svoju majku. Policija je pronašla oružje kojim je počinjeno ubistvo, a osumnjičeni se sam predao policiji.

Komšije ističu da se u šoku, kao i da ništa neobično nisu primetili.

Nesrećna žena živela je sa nepokretnim mužem, o kome se brinula, a kako nezvanično saznajemo sa terena, čovek je u trenutku ubistva bio u stanu.

BONUS video: Mesto zločina kod Smederevske Palanke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare