Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Neđeljko Đurović čini sve da ga puste da se brani sa slobode, jer je, navodno, nevin. Pravi se lud, a lično mislim da je antropološko i toksikološko veštačenje utvrdio da je on osoba koja je ubila mog sina, kaže za Nova.rs dr Goran Mileusnić, otac Miloša Mileusnića () koji je zverski ubijen 27. janura 2019. godine u Beogradu, u Ulici Dimitrija Tucovića. Poslednje suđenje optuženom Neđeljku Đuroviću održano je u petak kada su njegovi advokati zatražili dodatno vreme da se izjasne na rezultate veštačenja.

Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

„Šta ubica razmišlja u svojoj glavi, ne znam, ali advokati su tražili vreme da prouče dopunu veštačenja. Međutim, sve ukazuje da je ubio Miloša. Može da se odugovlači  suđenje i dalje, ali definitivno je on ubio moje dete“, rekao je on.

 
Ubijeni Miloš Mileusnić. Foto:Privatna arhiva

Dr Mileusnić je istakao da nervoza i nezadovoljstvo koje je ubica pokazao na suđenju, kao i njegova priča, apsolutno pada u vodu. On je podsetio da nalaz veštaka nije pristigao u sudnicu na vreme, pa ima treba vremena da sve to analiziraju.

 
„DNK nalaz je pozitivan, a na svim kamerama se vidi da je ubica Đurović. Prepoznao sam ga, kao i njegove pokrete, ali on ima pravo da se brani na sve načine, budući da mu to zakon omogućava“, priča nam dr Mileusnić. Prema njegovim rečima, postupajući sudija ga je udaljio sa suđenja, jer se i Đurović ljutio zbog odlaganja, jer je verovatno je mislio da će moći da izađe iz zatvora.
 
On ukazuje da agonija oko suđenja za ubistvo njegovog deteta traje predugo i dodaje da je, pored toga što je tužan, mnogo besan i iscrpljen.
 
Goran Mileusnić na grobu svog sina, Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Nakon svakog suđenja ne mogu da dođem sebi danima, od nervoze i stresa. Ali moj Miloš i naša porodica zaslužuju pravdu i izdržaću. Đurović treba da bude osuđen na maksimalnu kaznu, kako bi bio primer drugima. U našoj zemlji je ubiti čoveka postalo kao dobar dan. Niko se ne plaši ničega, nikakve kazne i sankcije. U Srbiji izgleda što si gori sve bolje prolaziš u životu“, ocenio je dr Mileusnić.

 
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Međutim, kako je istakao veoma mu je važna podrška koju dobija od medija i skoro celokupne srpske javnosti.

„Ne bih mogao da podnesem da ovaj slučaj padne u zaborav, želim da se zahvalim i novinarima koji podržavaju moju porodicu dok traje ova, za nas, ogromna agonija“, zaključio je Milošev otac za Nova.rs.
 
Podsećamo, Miloš Mileusnić je ubijen u 27. januara 2019. godine, u ranim jutarnjim satim u Beogradu, u Ulici Dimitrija Tucovića. Uprkos pokušajima i nadljudskim naporima lekara da ga vrate u život, nažalost, nisu uspeli. Miloš je ove godine je trebalo da završi fakultet. Potiče iz ugledne porodice, a ovaj zločin je potresao kako čačansku, tako i celokupnu srpsku javnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare