Foto: Uprava Carina

Na graničnom prelazu Batrovci, carinici su u saradnji sa policijom sprečili juče pokušaj krijumčarenja luksuzne bebi kozmetike skrivene među polovnim mašinama za baliranje sena, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven nakon što je u popodnevnim časovima na red za redovnu kontrolu pristigao kamion beogradskih registarskih oznaka koji je kao tovar prijavio šest upotrebljavanih mašina za baliranje sena.

Carinici su se odlučili za detaljan pregled prijavljenog tovara i tada među uredno prijavljenim poljoprivrednim mašinama zatekli mnoštvo kutija sa bebi kozmetikom.

Zbog toga je na samom prelazu obavljen istovar, a tovarni deo kamiona kao i njegova kabina detaljno su pregledani.

Zaplenjena roba Foto: Uprava Carina

Otkriveno je da se u tovarnom delu kamiona, ali i u kabini na krevetu, nalazi ukupno 298 kutija ispunjenih krijumčarenim kozmetičkim proizvodima za decu.

Najviše je bilo krema – 1440 komada „Chicco baby moments, Crema Ricca 100ml“, zatim 246 šampona „Chicco baby moments, 2in1 Bagno shampoo“, kao i 84 mleka za telo „Chicco baby moments, Crema corpo-body lotion“.

Zaplenjena roba Foto: Uprava Carina

Vozač kamiona u kome je otkrivena neprijavljena bebi kozmetika, srpski državljanin (37), potvrdio je da je robu on lično sakrio među polovne mašine i u kabinu kamiona, pa je protiv njega pokrenut prekršajni postupak.

Vrednost otkrivene krijumčarene bebi kozmetike procenjena je na preko 1,3 miliona dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)