Milutin Jeličić Jutka. Foto: N1

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji se sumnjiči za zloupotrebe sa zemljištem na Kopaoniku.

Pritvor je predložen i za osumničjenog A.M, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

O predlogu za pritvor treba da odluči sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu, a odluka se očekuje do sutra ujutru.

Ostalo četvoro koji su bili juče uhapšeni, nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode, dok dve osumnjičene nisu dostupne pravosudnim organima.

Jeličić i A.M. su prethodno saslušani u tužilaaštvu.

MUP je u utorak saopštio da se Jeličić tereti da je kao predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A se kao bivše odgovorno lice u Opštini Brus, sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora – G.R. i 47-godišnje žene, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sumnja se da su ovim radnjama G.R. i 47-godišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, Jeličić i A.S, bivše odgovorno lice Opštine Brus su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje investitorke prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem.

U toj prijavi je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta 44-godišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine. Na ovaj način Jeličić i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu. M. I, zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, jer je kako se sumnja, u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

Jeličić se, takođe tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici D.K. rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

brus milutin jelicic jutka
Foto:Screenshot/Youtube/RTV Brus/N1

D.K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv 47-godišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv 44-godišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar