anđelić
Foto: pritn screen Probudi se

“Plan države za povratak vojnog roka”, “Non pejper nije se slučajno pojavio”, “Jutka uhapšen zbog kafane na Pančićevom vrhu”, ove i druge teme iz dnevne štampe u emisiji "Probudi se" komentariše urednica na portalu Nova.rs Bojana Anđelić. 

Anđelić kaže da je Jutka, po njenom utisku, u nekom trenutku “pušten niz vodu”.

“On je izgubio podršku stranke i to se desilo još u onom periodu kad je pokrenut sudski postupak protiv njega za polno uznemiravanje svoje bivše saradnice Marije Lukić”, kaže.

Podseća da je Lukić dobila taj postupak na sudu a Jutka osuđen na tri meseca zatvora. Sada su, kako kaže, došle na red sve one krivične prijave koje postoje protiv njega.

Povezane vesti:

Sada je, kako kaže, reč o čuvenom nelegalnom objektu na Pančićevom vrhu “koji se ruši od 2018. godine i nikako da bude srušen”.

“Protiv Milutina Jeličića je Ministarstvo građevinarstva svojevremeno podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje da je trgovao uticajem i da je falsifikovao dokument. Reč je o dokumentu koji je falsifikovan, odnosno antidatiran. Oni su sa tim dokumentom pokušali da legalizuju objekat na Pančićevom vrhu i dostavila ga je opština Brus Ministarstvu građevinarstva u ime investitorke Snežane Mitković”, objašnjava.

Dodaje da je Jutka već osuđen na uslovnu kaznu od tri meseca zbog prikrivanja imovine.

“Ispostavilo se da je on u međuvremenu prikrio i stan u Beogradu, pa je onda i tu pokrenut predistražni postupak i to traje više od godinu dana”, kaže i dodaje da je i krivična prijava o trgovini uticajem podneta još 2018. godine a tužilaštvo tek sad reaguje.

Objekat na Pančićevom vrhu Foto:Nova.rs

Nejasno je, kako kaže, zašto je tužilaštvu trebalo čak četiri godine da reaguje kada je samo Insajder otkrio sve dokaze neophodne za postupak, a istu istragu je uradilo i Ministarstvo građevine.

Podseća da se protiv investitorke vodi postupak za nelegalnu gradnju, koji je pri kraju.

“Drugi postupak protiv nje vodi se zbog sumnje u poreklo imovine jer se ispostavilo da nije posedovala sredstva kojima je mogla to da gradi. To je ustanovila Uprava za sprečavanje pranja novca tokom kontrole računa”, kaže.

#related-news_0

Napominje da “misterioznu” Snežanu Mitković javnost do dan danas nije videla i da se ta žena čak na nekim dokumentima potpisivala kao Mitković, a na drugima kao Matković i dobila sve saglasnosti, što “nikom nije zasmetalo”.

Kaže da su rušenje objekta na Pančićevom vrhu najavljivali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je tada, kako ministar policije, rekao: “Do kraja godine neće ostati ni cigla.”

“Ne da nije ostala ni cigla nego tamo sad postoji novi objekat koji je adaptiran. Ovo je sad nova prevara. Oni su objekat adaptirali tako da liči na ski brvnaru za koju je ta investitorka dobila u startu saglasnost. To je trebalo da bude privremeni, montažni objekat do 150 kvadrata. Ona je tu izgradila zidani objekat od preko 1.000 kvadrata. Oni su sad zakamuflirali objekat sa nekim deblima i to sad izgleda kao ‘ski bife’”, kaže.

Objašnjava da sada imamo apsurdnu situaciju da se “Jutki sudi za nešto, a to nešto je i dalje tamo”.

“Meni je tu problematična poruka države da postoje ljudi koji su jači od zakona, zapravo jači su od države”, poručuje Anđelić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)