Sneg na Jahorini Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Grupa od 17 ljudi je više od 24 sata zaglavljena na Maljenu, nakon što ekipe vatrogasne službe nisu uspele da dođu do njih, Gorska služba za spašavanje je uputila svoje ekipe, kako bi ljudima odneli potrebne namirnice. Prema trenutnim informacijama, oni još uvek nisu stigli do njih.

„Naše ekipe su sinoć krenule ka njima. Međutim, jednim delom puta moraju da idu automobilima, a drugim turno skijama, kako bi im doneli potrebne namirnice. Za sada imamo informaciju da je zarobljeno 17 osoba, gotovo dva dana“, javljaju iz Gorske službe za spašavanje za portal Nova.rs

Pročitajte još:

Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome, pa je jutros od 5 časova akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.

Upravo zbog nepristupačnog terena, većim delom puta ekipe moraju da idu turno skijama.

Reč je o nekoliko porodica sa decom, ljubitelja „ofroud vožnje“, koji su otišli na porodično druženje na području Maljena, ali su se njihova četiri džipa zaglavila u snežnim smetovima na makadamskom putu Maljen-Ravna Gora, u reonu Bogdanice, na oko 9 kilometara od Tometinog polja.

Prema saznanjima Gorske službe, dva džipa su se pokvarila, te su stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga dva džipa, a onda da su uspeli da peške dođu do prazne lovačke kuće Ribnica gde su naložili vatru.

Za sada nije poznato koliko je vremena potrebno ekipama da se probiju do njih.

BONUS VIDEO: Vanredno u Sjenici zbog snega: Nova vlast, stare muke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare