Marinika Tepić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je na nedavno smenjenog predsednika Sindikata radnika EPS-a, Milana Đorđevića Đokina, pucano prošle nedelje uoči protesta u Aranđelovcu. Đorđević je, inače, otvorio aferu o prisluškivanju u EPS-u i nabavci tehnike za tajno prisluškivanje ljudi.

Tepić se u otvorenom pismu obratila predsedniku Aleksandru Vučiću, a koje objavljujemo u celosti:

„Sa svojim neistomišljenicima do sada ste se obračunavali medijski, a sada se počelo i oružjem.

Nakon što je nedavno smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević Đokin otvorio aferu o prisluškivanju u EPS-u i nabavci tehnike za tajno prisluškivanje ljudi, na Đokina je pucano u Aranđelovcu sa dva metka upozorenja dan uoči protesta koji je održao sa radnicima prošle nedelje.

Pucali su na vašeg dojučerašnjeg saborca, a neko je zabranio pripadnicima Uprave kriminalističke policije da izvrše uviđaj. Ko je izdao to naređenje, budući da znamo da se direktor Policije ne meša u svoj posao?

O postojanju prislušnog centra u EPS-u Uprava kriminalističke policije prikupila je sve potrebne činjenice. Akcijom je rukovodio lično načelnik Bogdan Pušić.

Da stvar bude gora, republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac na sto je doneta dokumentacija koja potvrđuje kompletno praćenje i prisluškivanje koje se sprovodilo iz EPS-a i u kojem je meta prisluškivanja bio i vaš otac Anđelko Vučić više od dve i po godine.

Osim skandalozne činjenice da niste bili u stanju da zaštite ni sopsvenog oca, a kamoli građane Srbije, dužni ste da objasnite nešto još važnije – čime vas ucenjuju direktor EPS-a Milorad Grčić i šef Sektora unutrašnje kontrole EPS-a Nenad Dilberović koji je rukovodio tim prisluškivanjima, kada uprkos prisluškivanju i vašeg oca ne smete ništa da preduzmete?

To što nas ne štitite, na to smo već navikli, ali to što ne preduzimate ništa ni zbog članova vaše porodice koje prisluškuju i ugrožavaju niko drugi do vaši partijski saradnici, uz sva saznanja koja ima i tužiteljka Dolovac – ravno je skandalu.

Ili možda čekate da imenujete Slobodana Malešića za direktora Policije, pa da on anulira sve što je Pušić obavio“, navodi se u pismu.

Inače, zasad nije poznato da li je Đorđević prijavio slučaj, kao i da li su napadači na njega privedeni.

BONUS video: Pucnjava na Konjarniku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare