Foto: Vesna Lalić

Optužni predlog protiv Milana Kalinića zbog tuče na košarkaškoj utakmici koja se dogodila u hali Pionir u Beogradu aprila 2019. godine, nije prvi koji je poznatog glumca i tv voditelja izveo na optuženičku klupu. Kalinić je često imao problema sa zakonom, najviše zbog nasilničke vožnje po kojoj je nadaleko poznat, a teretili su ga i zbog krađe, a uslovno je osuđen i zbog pokušaja krađe televizora u Crvenoj Zvezdi.

Na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. Kalinić je u VIP loži nasrnuo na navijača i bivšeg funkcionera Zvezde Dalibora Dadu Krkovića nakon svađe oko mesta za sedenje, a optužnim predlogom tereti se za delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Kalinić je na saslušanju neposredno nakon obračuna u Pioniru priznao da se potukao sa bivšim sponzorom i funkcionerom Zvezde Daliborom Dadom Krkovićem i ispričao da je navodno da je sukob izbio oko fotelje, te da je Krković napao njegovog prijatelja, zbog čega se umešao u sukob.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Priču je potvrdio i Krković koji je na sebe preuzeo odgovornost za izbijanje tuče.

I ranije imao manje incidente

Prekršajni sud u Beogradu raspisao je dve naredbe za privođenje Milana Kalinića zbog neodazivanja na sudske pozive, jer je napravio dva saobraćajna prekršaja. Naime, Kalinić je prebrzo vozio u naseljenom mesto, a druga naredba odnosila se na nepropisno preticanje, a na pozive suda radi izricanje presude i kazne se nije odazivao.

Izbor Blica ispričao je da su se pozivi suda vraćali, i da je bilo nemoguće da se locira glumac, pa je sudija bio primoran da policiji da naredbu za njegovo privođenje, ali i da oni nisu imali više sreće.

„Zbog nemogućnosti da ga locira i dovede na ročište, sudija Prekršajnog suda u Beogradu otvorio je mogućnost da se Kalinić sam javi sudu. Zbog prvog prekršaja – brze vožnje, glumac to može uraditi svake srede od 10h do 13h, dok bi za drugi prekršaj trebalo da se javi bilo kog četvrtka u istom vremenskom intervalu“, naveo je izvor početkom 2019. godine i tada rekao da se on nije odazvao do tada na sud i da se odaje utisak da pokušava da izbegne izricanje kazne.

Tokom 2018. godine Kalinić je više puta kažnjavan zbog neprimerene vožnje.

Uglavnom su bile u pitanju kazne zbog prebrze vožnje, a zbog sudara u Brusu glumcu je bila oduzeta i saobraćajna dozvola. Osnovno javno tužilaštvo u Brusu zatražilo je 2017. godine novčanu kaznu od 250.000 dinara i šest meseci zabrane upravljanja motornim vozilom za voditelja zbog izazivanja saobraćajne nesreće koja se u bruskom selu Dupci odigrala 1. februara 2015. godine.

Tada je Kalinić svojim džipom udario u oštroj krivini u drugo putničko vozilo i izazvao udes u kome su bili povređeni mađarski državljani. Sud je tada zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisao obaveznu meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole Kaliniću, a glumac je nakon toga na sudu izjavio da nije vozio bahato, već da je samo naleteo na poledicu, što mu je omelo vožnju i izazvalo sudar.

Manji incident Kalinić je imao i 2014. godine, kada je, kako su prenosili mediji, „bahatio u avionu“.

Naime, kako su preneli mediji, po sletanju na ciriški aerodrom, stjuardesa je probudila Milana, koji je zahtevao da ode u toalet u sklopu aviona, a šošto nije izlazio dvadesetak minuta iz njega, pilot je bio primoran da stoji u mestu uprkos opomenama sa aerodroma.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Poznati glumac i tv voditelj optuživan je i za krađu predstave „Menjam ženu“, koju su, kako je tvrdio reditelj Rade Vukotić, promenio zajedno sa Minom Lazarević, Ivanom Kneževićem i Srđanom Ivanovićem u „Menjam muževe“ i sa kojom je zakazao turneju po Kanadi.

„Dobio sam snimke njihove predstave iz Kanade i identični su kao moji snimci. Potpuno se podudaraju, tako da sad imam osnove i dokaze da tužim Milana i Minu (Lazarević). Ovo četvoro glumaca koji su godinama igrali u mojoj predstavi, sada su je ukrali“, rekao je između ostalog Rade Vukotić tada koji je mislio i da će Milan da odustane od svega, ali da je pao pod uticaj kolega.

„Najgore je što su uzeli neplaćeno odsustvo u pozorištu kako bi išli da pljačkaju i rade ovo što rade po Kanadi. Ja ću da podnesem zahtev pozorištu i da im objasnim da je strašno da im dozvole da odsustvuju da bi radili sa mojim tekstom“, rekao je tada reditelj.

„Pokušao da ukrade televizor“

Milan Kalinić osuđen je sredinom oktobra 2011. godine na uslovnu kaznu u trajanju od četiri meseca sa rokom provere od dve godine, zbog toga što je krivičnog dela teške krađe u pokušaju, u saizvršilaštvu.

Naime, nakon 19 godina sudskog spora, Kalinić, zajedno sa bratom Urošem, Darkom Stevovićem i Nikolom Kadrijem osuđen je zato što je iz prostorija Sportskog društva Crvena Zvezda, 1992. godine, pokušao da ukrade televizor „soni trinitron“.

„Tokom postupka utvrđeno je da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, odnosno da su 1992. pokušali da odnesu iz prostorija Sportskog društva Crvena Zvezde televizor „soni trinitron“, a u čemu ih je obezbeđenje kluba sprečilo“, rekla je tada portparol Prvog osnovnog suda.

To je bilo ponovljeno suđenje, jer su u prvom oslobađajuća presuda ukinuta a suđenje vraćeno na početak.

Istraga je dugo trajala, rađeno je veštačenje, a neko vreme okrivljeni su izbegavali da se pojave pred sudom.

Spekulisalo se u javnosti i da se Milanu Kaliniću i njegovim saučesnicima stavljalo na teret pokušaj krađe dresa legendarnog fudbalera Dragana Džajića iz Muzeja Crvene zvezde, ali je potparolka Prvog osnovnog suda tada rekla da to nema veze sa istinom i da se isključivo vodio postupak za pokušaj krađe televizora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar