Hajziri Faton osumnjičeni Foto:printscreen/Foto:printscreen /YouTube/ KTV - Kohavision;

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiju, komentarišući sahranu Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, u objavi na društvenim mrežama napisao je da svaka osoba koja ubije srpskog policajca zaslužuje njegovo poštovanje.

Pre dva dana na Kosovu i Metohiji sahranjen je Faton Hajrizi, ubica policajca Nikole Krsmanovića iz Draginca, kojeg je srpska policija likvidrala na planinu Gučevo. Na sahrani Hajrizija, prisustvovao je veliki broj ljudi, vijorile su se zastave terorističke OVK i Albanije. Komentarišući objavu na društvenim mrežama u vezi sa sahranom, poslanik Bekim Hadžiju napisao je da svako ko ubije srpskog policajca ima njegovo poštovanje.

Pročitajte još:

„Kriminalna i genocidna srpska policija, koja je ubila i masakrirala 1632 albanske dece i hiljade nedužnih civila na Kosovu, Bosni i Hrvatskoj. Ko god ubije srpskog policajca, ima moje poštovanje. Svaki Albanac koji ubije policajca u Srbiji imaće moje poštovanje, kao i naroda na Kosovu, što se može videti velikim brojem ljudi koji su došli na sahranu Fatona Hajrizija. Prisustvo sahrani je iskazivanje poštovanja umrlom i saučešće porodici i prijateljima“, napisano je u sramnom komentaru.

Nikola Krsmanović Foto: Facebook

Hadžiju je još i rekao da je to istina koja ne treba da buni nikoga, čak ni nadležne koji su naterali Albanca da pobegne iz zatvora.

Kako smo ranije pisali, policajac Nikola Krsmanović ubijen je, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen, kada je na njih pucao Albanac sa Kosmeta Faton Hajrizi 18. jula ove godine, posle ponoći. Ubica je potom pobegao u nepoznatom pravcu, a potraga za njim je trajala puna dva dana, nakon čega su ga pripadnici policije likvidirali u jednoj njivi, na obroncima planine Gučevo.

Loznica policija Foto:Nova.rs

Na licu mesta bio je veliki broj pripadnika policije, kao i pripadnici Specijalne anti-terorističke jedince (SAJ). Hajrizi je preko Lozničkog Polja pobegao prema kompleksu nekadašnje fabrike „Viskoza“, odakle je pobegao na planinu Gučevo, gde su ga meštani prepoznali, pozvali policiju i prijavili. Samo nekoliko minuta posle toga, policija je likvidirala napadača koji je pucao na policajce u kolima.

Hajrizi je nekoliko dana pre ubistva, pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji, a većini svog života proveo je po kazneno-popravnim ustanovama od kada je sa samo 15 godina ubio ruskog vojnika u misiji KFOR-a na Kosmetu.

Bonus video: Ubijen policajac kod Loznice, potraga za napadačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare